Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monkeypox: “Het is niet nodig om mezelf te isoleren”, “Het is een homoziekte” .. Het pijnlijke verhaal van een dokter in de metro van Madrid.

Monkeypox: “Het is niet nodig om mezelf te isoleren”, “Het is een homoziekte” .. Het pijnlijke verhaal van een dokter in de metro van Madrid.

De foto en het verhaal van een Venezolaanse arts uit Madrid verspreidden zich wijd. Hij vertelt over zijn surrealistische ontmoeting met een patiënt die aan apenpokken lijdt in de metro…

“Ik wilde er niet over praten, maar omdat ze ons de schuld willen geven… hier vertel ik het verhaal van deze foto… het verhaal van een apenpokkenzaak in de metro bij de sterkste van een besmettelijke ziekte .”

Zo vertelt Arturo Henrique, een Venezolaanse arts in de Spaanse hoofdstad, wat hij in de metro van Madrid woonde.

Geen reflectie op poner nada de pero como nos quieren culpar solo a nosotros .. Pues cuento la historyia de esta foto .. De un caso de V. Del mono en el metro en su momento álgido de contagio. pic.twitter.com/dizPSDMGA4

– Arturo M Henriques B (arturohenriques) 30 juli 2022

Terwijl hij op een trein zat tijdens zijn reis, zag hij een man in een bermuda met kenmerkende huidlaesies van apenpokken. Wat hem dan verbaast, is de kalmte van de patiënt en het feit dat er geen reactie om hem heen is.

“Ik benaderde de man voorzichtig en vroeg hem wat hij in de metro deed toen hij apenpokken had”, legt Arturo Henrique uit. De man antwoordde dat hij het wist, maar dat hij zijn leven normaal bleef leiden omdat zijn arts hem niet opdroeg zichzelf te isoleren en “alleen een masker te dragen”.

“Ik zal je ballen niet aanraken…”

Arturo Henrique legt vervolgens aan de man uit dat “de laesies die hij over zijn hele lichaam heeft het meest besmettelijk zijn” en dat, blijkbaar, “hij misschien niet alle aanwijzingen van zijn huisarts heeft begrepen…”

READ  Koningin Mathilde der Belgen is eruit: twee jurken en twee looks

Rustig antwoordde de man met apenpokken dat hij zichzelf gerust kon stellen: “Hij zal zijn ballen niet aanraken…”.

De dokter was verrast toen hij probeerde steun te krijgen van de vrouw die naast de zieke man zat. ‘Ben je niet bang om ziek te worden?’ “Hoe kan ik ziek worden, ik ben geen homo! De regering zei dat het homo’s waren die werden getroffen.”

Moe van het ruziën verliet de dokter de metro, verbitterd dat deze ziekte nog niet was uitgeroeid.

Neem contact op voor beoordeling

Als de meeste patiënten mannen zijn die seksuele relaties hebben gehad met meerdere mannelijke partners, kan de ziekte iedereen besmetten. Hoe meer het virus zich verspreidt, hoe groter de kans dat het het grootste aantal treft. Zondag berichtte The Independent het verhaal van een Spaans slachtoffer Monkey pox na … koop een scooter.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft monkeypox in de hoogste staat van paraatheid gebracht, maar zal vooral haar communicatie moeten veranderen, die vandaag ernstige schade lijkt aan te richten. Ter herinnering: dit weekend zijn in Spanje twee mensen aan de ziekte overleden. De eerste twee doden op Europese bodem.