Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monkeypox: De epidemie blijft voortschrijden, met 2171 gevallen aangekondigd in Frankrijk op dinsdag

De Franse minister van Volksgezondheid, Francois Brown, maakte dinsdag in de Nationale Vergadering tijdens zijn ondervraging van de regering bekend dat Frankrijk in totaal 2.171 gevallen van het apenpokkenvirus heeft geregistreerd.

Monkeypox is al tientallen jaren endemisch in Centraal- en West-Afrika, maar sinds mei is er een ongebruikelijke toename van gevallen waargenomen in met name Europa en Noord-Amerika.

Er zijn veel doden geregistreerd in West-Afrika, Er zijn er twee geïdentificeerd in SpanjeEn de een in Indiaen een ook in Peru en Nog een in Brazilië.

Lees ook:
Monkeypox: wat is het nieuwe symptoom van monkeypox dat in Italië is ontdekt en dat het oog aantast?

Het virus dat verantwoordelijk is voor deze dierziekte wordt meestal op de mens overgedragen door contact met wilde dieren en kan ook worden overgedragen door direct contact met huidletsels of slijmvliezen van een zieke, vooral tijdens geslachtsgemeenschap, en ook door contact met de omgeving van de patiënt (beddengoed, kleding, servies en badkamerbekleding) enzovoort).

Volgens schattingen van het Regionaal Bureau voor Europa van de WHO zou het cumulatieve aantal infecties dinsdag naar verwachting de 27.000 overschrijden in in totaal 88 geanalyseerde landen.

Lees ook:
Monkeypox: “Het is niet nodig om mezelf te isoleren”, “Het is een homoziekte” .. Het pijnlijke verhaal van een dokter in de metro van Madrid.

READ  Ben je een objectief persoon? Deze virale test bevestigt dit door aan te geven wat je voor het eerst op de foto zag