Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monaco zinkt Ajaccio en zet OM onder druk

Wedstrijd: 0-2

Met vier wedstrijden zonder overwinning sinds hun uitschakeling in de Europa League-kwalificatiewedstrijden, rekende Monaco op hun reis naar Corsica om weer een positieve dynamiek op gang te brengen. Met de herinnering aan de 7-1 klap die Ajaccio op weg naar Lodewijk II kreeg toegebracht, leek de grond rijp voor een rebound. Vooral omdat de ACA-spelers al snel tekenen van defensieve koorts vertoonden – onnauwkeurigheden en gele kaarten in het eerste kwartier (Blailey en Diallo) – voordat Diallo geblesseerd raakte (17).

En na een nieuwe Corsicaanse fout opende Monaco de score met een vrije trap van de onder toezicht staande Ben Yedder, nadat doelman Leroy redde uit een kopbal van Maripan (27). Onweerstaanbaar in het spel, mochten de mannen van Philippe Clement niet huiveren in deze eerste periode, aangezien de Corsicanen het frame niet vonden in twee verre pogingen van Cotadiore (42) en Blailey (45 + 4).

De tweede periode begon met een nieuwe klap voor de Corsica door Biala te verdrijven, voor een tackle boven de enkel door Henrique (53ste). Monaco toonde zich niet overtuigender en minder gevaarlijk, in tegenstelling tot de vastberaden Agachins van de opkomende Spadanoda en Nuri, die werd verslagen door Desassi (80). En tot slot was het Kamara aan de tafel van Monaco die zich voorstelde voordat hij Diata in de eerste helft stuurde (84).

Met deze zege geeft Monaco twee punten achterstand terug op nummer drie OM, die vanavond (20.45 uur) in Reims speelt, en houdt in de race om de Europa League LOSC op afstand, vijf punten, en Rennes, zeven punten. punt voor zijn reis naar het Parc des Princes (aanstaande zondag om 17:05 uur). Ajaxense van hun kant, nog steeds 18e, zal onvermijdelijk hun directe rivalen zien voor de pitstop als ze elkaar ontmoeten op zondagmiddag (Straatsburg-Auxerre en Troyes-Brest, 15.00 uur).

READ  Draw for the Blues - Spelersoverzicht en feedback (Kroatië 1-1 EdF)

Speler: twee podia die Ben Yedder bekronen

Wissam Ben Yedder, die zijn laatste Ligue 1 hattrick van zes scoorde in de heenwedstrijd tegen Ajaccio, kent de statistieken maar al te goed. En hij is slim. Hij weet heel goed dat ASM dit seizoen 12 kopdoelpunten heeft gescoord in L1, en dat niemand beter is geweest dan dat. De Frans international weet ook dat een keeper wonderen kan verrichten en dat je op elke bal moet letten.

Dus toen Benjamin Leroy de kopbal van Guillermo Maripan pareerde voor een kopbal, was hij er om te bezegelen, de score te openen en de derde speler in de geschiedenis te worden die 80 doelpunten maakte voor Monaco in de Ligue 1, na Delio Onnes (157) en Lucien Cousso (97). . De aanvoerder voegt zich dit seizoen ook bij Alexandre Lacazette (17 goals) op de scorelijsten achter Kylian Mbappé en Jonathan David (19). Hij kwam er in de 77e minuut zeer teleurgesteld uit.

19

Monaco scoorde in elk van hun laatste 19 uitwedstrijden in de Ligue 1 (41 doelpunten), een top-vijf-run in Europa.
Zo is ASM het enige team dat scoort tijdens elk van zijn reizen dit seizoen in de vijf grote Europese competities.
opt