Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moeten we nu stoppen met plug-in hybride auto’s?

Aangezien het een overgang naar volledig elektrische hybride auto’s is, zou dit hun ontwikkeling kunnen vertragen. Moeten we herlaadbare hybrides behouden door te profiteren van de thermische en elektrische voordelen of, omgekeerd, overschakelen naar 100% elektrisch en sneller vooruitgaan?

Van rechts naar links, BMW iX3, X3 plug-in hybride en X3 diesel // Bron: BMW Frankrijk

Een aantal jaren was het Plug-in hybride elektrisch (PHEV) Het had wel enig succesBlijft lager t.o.v. andere typen motoren. Een van de redenen voor dit succes zijn met name de fiscale voordelen verbonden aan de aanschaf van een hybride auto Individuen met ecologische beloningmaar ook voor professionals en bedrijven zonder TVS en malus.

Extra Hybrid is niet zo ecologisch als we denken

Echter, volgens een recente studie, Plug-in hybride voertuigen verbruiken tot vijf keer meer dan fabrikanten beweren voor het accreditatieproces. Dit is het geval voor auto’s die worden gebruikt door professionals die vele kilometers zullen afleggen zonder de mogelijkheid te hebben om hun auto op te laden. Door het gewicht van de batterij is het verbruik bij thermisch gebruik hoger dan bij dezelfde 100% thermische versie.

Volgens de niet-gouvernementele organisatie Vervoer en het milieuEuropa zou het certificeringsproces willen herzien om de realiteit beter weer te geven. Dit zou de verbruikscijfers moeten veranderen, verre van de 2l/100km die we regelmatig zien. Aan de andere kant is het verminderen van de uitstoot van kooldioxide naar de atmosfeer essentieel om op een bewoonbare planeet te blijven leven. Bovendien moeten de doelen die ze zichzelf heeft gesteld worden gerespecteerd De Europese Commissie wil de verkoop van nieuwe thermische voertuigen in 2035 verbieden.

READ  Wall Street daalt fors nadat inflatie stijgt - 10/06/2022 om 15:46

Verder het, De overheid schrapt de milieubonus van € 6.000 voor de aanschaf van enkele plug-in hybride voertuigen Dit is 1 juli. Voortaan is het alleen toegankelijk om een ​​auto te kopen die 0 g/km CO2 uitstoot, en dus alleen voor elektrische auto’s. De ecologische beloning bestaat nog steeds voor de hybride componenten, maar die bestaat niet meer.” Dat 1000 euro.

Zijn elektrische auto’s de oplossing?

Als thermo-elektrische verbindingen en hybriden geen oplossing zijn, De enige die overblijft is a priori elektrisch. Voor Jill Pratt, voorzitter van het Toyota Research Institute, Een elektrische auto kan een oplossing zijn, maar het is niet de enige oplossing. Dit vereist de installatie van laadinfrastructuur, die niet alle economieën op de planeet zich kunnen veroorloven. Ook andere oplossingen bevinden zich in bètafasen, zoals waterstofvoertuigen of zonnevoertuigen, maar zonder enige verkoopbare versies op korte termijn die andere problemen opleveren.

In feite genereert de productie van voertuigen, al dan niet elektrisch, enorme hoeveelheden koolstofdioxide, wat moeilijk is.” compenseren voor » Ongeacht de gebruikte energie. Verder zijn we momenteel in Tekortperiode van elektronische componenten en grondstoffenVooral die gebruikt om beroemde batterijen te maken.

De beste oplossing is om geen auto te kopen of te nemen, het is noodzakelijk om meer te streven naar onafhankelijkheid in het aangezicht van de auto. We kunnen prioriteit geven aan andere vervoermiddelen om het aantal auto’s in omloop te verminderen (autodelen, elektrische fietsenen fietsen (eBike of niet), opleiding, enz.).

Het einde van 100% elektrisch oplaadbare hybride auto’s?

Wat we ons vervolgens afvragen, is waar we de wijzer moeten plaatsen tussen de overstap naar volledig elektrisch en de hulp die wordt gegeven aan oplaadbare hybrides. Dit laatste maakt het mogelijk om niet te vertrouwen op laadstations voor elektrische voertuigen en is mogelijk meer geschikt voor gebruik door minderheden. Maar elektrische auto’s veranderen snel, Met steeds groter bereik en kortere oplaadtijden.

READ  Sparen en pensioen: de behoeften en verwachtingen van rijke families

Aan de andere kant zijn elektrische auto’s gedurende hun hele levenscyclus milieuvriendelijker, aangezien Overtollige energie die wordt verbruikt tijdens het produceren van hun batterij is snel winstgevend in vergelijking met thermische auto’s. Wat denk je daarvan? Vertel het ons in de poll van de week.

bezig met laden

Moeten we nu stoppen met plug-in hybride auto’s?

Bedankt voor het stemmen.

Je hebt al op deze poll gestemd.

Selecteer een antwoord.

Zoals elke week, voel je vrij om je antwoord te bespreken in de comments. Dit artikel wordt eind volgende week geüpdatet met de meest relevante pollresultaten en commentaren.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.