Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MMO Star Wars: The Old Republic wordt niet langer ondersteund door BioWare |  Xbox One

MMO Star Wars: The Old Republic wordt niet langer ondersteund door BioWare | Xbox One

EA is van plan om het beheer van de MMORPG Star Wars: The Old Republic over te dragen van BioWare naar Broadsword Online Games, volgens de laatste informatie gepubliceerd door IGN US.

grote impact op het project?


filiaal Bronnen bekend met de zaak Het geeft aan dat EA en Broadsword al een intentieverklaring hebben ondertekend en dat de definitieve overeenkomst deze maand zou kunnen worden gesloten. Door deze transitie zal Broadsword Online Games, geleid door Rob Denton, voormalig mede-oprichter van Mythic Entertainment en voormalig vice-president van BioWare, de MMORPG overnemen.

EA heeft een verklaring vrijgegeven waarin ze hun trots uitdrukken over het werk van het Star Wars: Old Republic-team en zeggen dat de toekomst voor de game en de gemeenschap er rooskleurig uitziet. Het doel van EA is om de beste kansen voor de game en zijn spelers te vinden. Daarom heeft het gesprekken gevoerd met Broadsword, een studio die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van online community-ervaringen.

Het kernontwikkelingsteam van de Old Republic bestaat uit 70 tot 80 leden, van wie de helft zich bij Broadsword zou kunnen voegen om aan het spel te blijven werken. Andere teamleden kunnen andere rollen binnen EA aangeboden krijgen, maar sommigen kunnen ook ontslagen worden.

Ondanks deze wijziging blijft Star Wars: The Old Republic inhoudsupdates ontvangen, waaronder versie 7.3 en een aankomend PvP-seizoen. EA blijft verantwoordelijk voor het publiceren van de game, maar BioWare wil meer middelen besteden aan het ontwikkelen van games voor één speler, zoals Dragon Age en Mass Effect. Deze twee franchises werden aangekondigd in 2018 en 2020, maar sindsdien zijn er weinig details onthuld. De ontwikkeling van Dragon Age: Dreadwolf had kunnen worden vertraagd door het vertrek van personeel bij de verschillende afdelingen van BioWare.

READ  Wat als de aarde plotseling stopt met draaien?