Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MIT beweert de best mogelijke halfgeleider te hebben gevonden!

MIT beweert de best mogelijke halfgeleider te hebben gevonden!

Silicium vormt nu de kern van ons dagelijks leven. op onze smartphones. In onze fotovoltaïsche zonnepanelen. Het is echter niet perfect. Maar dit nieuwe materiaal dat onderzoekers van dichtbij hebben bestudeerd, zou precies dat kunnen zijn. Zijn naam, kubisch boriumarseen.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Is het mogelijk om zonnepanelen te recyclen?
Sinds 2012 verplichten Europese richtlijnen fabrikanten van fotovoltaïsche panelen tot inzameling en recycling. Maar is recycling van deze panelen technisch haalbaar? Marion Perrin, een elektrochemicus, legt in een video uit dat het proces tegenwoordig geen probleem meer is.

Silicium is overal. in onze chips Computers. of bij ons in de buurt Fotovoltaïsche zonnepanelen. Dit halfgeleidermateriaal is echter verre van perfect. Het veroorzaakt oververhittingsproblemen. En laat niet alle bestanden “granen” lader. remmen voor sommigen apps. Maar zoeken naar Massachusetts Institute of Technology (MIT, VS) Ze denken nu materiaal te hebben gevonden dat deze moeilijkheden negeert. Ze verwijzen zelfs naar arsenide als: borium Kubieke (c-BA) van De beste halfgeleider nooit gevonden. Zelfs de best mogelijke halfgeleider!

sommige – zoals ben je hiervoor hem elektrische auto – Ze is al overgestapt van siliconen naar silicium carbide. Want zelfs als de elektrische mobiliteit minder is, is de thermische geleidbaarheid drie keer groter. Het kubische boorarseen dat door MIT-onderzoekers is gemaakt, heeft een thermische geleidbaarheid die 10 keer groter is dan die van silicium. en hoge mobiliteit van zowel elektronen als “gaten” – Hun veranderende positieve ego’s. ‘Het kan de spelregels veranderen’opmerkingen van Jungwoo Shin, onderzoeker, bij A MIT persbericht.

Meer sloten om te breken

Het probleem is dat het momenteel nog moeilijk is om kubisch boorarsenide te produceren. In ieder geval met voldoende kwaliteit om al die kenmerken te kunnen uiten die onderzoekers zo interesseren. Dit vereist dat het materiaal uniform is. Bestaande methoden kunnen alleen onregelmatig kubisch boorarsenide produceren.

READ  Wat is er met de Galileo-telescoop gebeurd?

Een ander probleem: er zijn nog steeds basiseigenschappen om het te maken Het aangewezen Si-alternatief dat is nog niet getest. De stabiliteit op lange termijn bijvoorbeeld. “Tot nu toe hebben we niet veel aandacht besteed aan dit materiaal.”Zhang Chen, een andere onderzoeker aan het Massachusetts Institute of Technology, zei. Maar nu sommige van deze eigenschappen zijn onthuld, Misschien zullen we het meer krediet geven, en zo zullen we methoden kunnen ontwikkelen om het beter te beschrijven en beter te produceren. »

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?