Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Misschien wel het grootste mariene reptiel dat bekend is uit het dinosaurustijdperk is ontdekt

Misschien wel het grootste mariene reptiel dat bekend is uit het dinosaurustijdperk is ontdekt

Ichthyosauriërs zijn een van de beroemde zeereptielen uit het dinosaurustijdperk. We hebben zojuist een nieuwe soort geïdentificeerd waarvan we denken dat hij als volwassene wel 25 meter lang kan worden. Zijn naam : Ichthyotitan ernstigensis.

Ongeveer 200 miljoen jaar geleden verdween ongeveer 20% van de mariene soorten en een aanzienlijk deel van de grote gewervelde landdieren tijdens het zogenaamde Trias-Jura-uitsterven. Het is niet duidelijk wat de oorzaak hiervan is, misschien een reeks gebeurtenissen, bijvoorbeeld met betrekking tot vulkanen en misschien ook het feit dat deze massale uitsterving plaatsvond rond de tijd van de scheuring in Pangea.

nog steeds PaleontologenPaleontologen Ik denk dat hij dat mochtStraling explosieStraling explosie Volgeling DinosaurussenDinosaurussendie dominant werd, en ZoogdierenZoogdieren Door milieuniches vrij te maken.

Onder de orden van organismen die zijn getroffen, maar op dat moment niet zijn uitgestorven, is er een orde Ichthyosaurie (Grieks Dit is correct betekenis ” VisVis ” En werkelijk wat “hagedis” betekent) werd in 1840 geïntroduceerd door Richard Owen, de uitvinder van de term “dinosaurus”. Wij zijn in het bijzonder dank verschuldigd aan de identificatie van deze orde van gewervelde dieren TetrapodenTetrapoden Aan de autodidactische Britse paleontoloog Mary Anning (1799-1847) toen ze 12 jaar oud was, toen ze het eerste skelet ontdekte van…IchthyosaurusIchthyosaurus Compleet gevonden, aan de Engelse kust Lyme Regis.

Othalmosaurus Het is een zeereptiel uit het Jura- en Krijttijdperk. Deze ichthyosaurus ademde met longen. Daarom moesten de jongen, die rechtstreeks in het water werden geboren, eerst uit de staart van de baarmoeder van hun moeder tevoorschijn komen en dan snel naar de oppervlakte stijgen om voor de eerste keer open lucht in te ademen. Voor een redelijk nauwkeurige Franse vertaling klikt u rechtsonder op het witte rechthoekje. De Engelse vertaling zou hierna moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, vervolgens op ‘Vertalingen’ en ten slotte op ‘Automatisch vertalen’. Selecteer “Frans”. © BBC Earth, YouTube

READ  Gigantische zonne-uitbarsting foto's

Evolutionaire convergentie met dolfijnen

Ichthyosauriërs waren bilaterale gewervelde zeedieren die vergelijkbaar waren met de hedendaagse dolfijnen en die, net als zij, lucht moesten inademen.luchtlucht Op het wateroppervlak. Het is bekend dat ze, net als walvissen, afstammen van gewervelde landdieren. Maar ze zijn geen voorouders van dolfijnen, en dit is ook een voorbeeld van wat we evolutionaire convergentie noemen. Mogelijke wijzigingen worden beperkt door de wetten van de biomechanica, dus er zijn geen 36.000 manieren om een ​​speciaal hydrodynamisch lichaam te krijgen.

als MorfologieMorfologie Ichthyosauriërs lijken erg op die van dolfijnen, en we kunnen concluderen dat hun levensstijl behoorlijk vergelijkbaar moet zijn geweest. We weten echter dat ze er naast vis ook veel van atenAmmonietAmmoniet En belemniet. We hebben inderdaad de overblijfselen gevondenRostraRostra En SchelpenSchelpen) van deze soorten die net als de dinosauriërs verdwenen met het uitsterven van het Krijt-Tertiair, in die tijd MagenMagen.

Bedenk dat dinosaurussen puur landdieren zijn, en ichthyosauriërs – waarvan we ongeveer een tiental soorten en nog veel meer kennen – geen dinosaurussen zijn, en in geen geval zijn het geen andere dinosauriërs. ReptielenReptielen Zeelieden uit het dinosaurustijdperk, ook al waren het reuzen.

Veel ichthyosauriërs waren groot, maar de meest gigantische lijken tijdens de Trias-Jura-crisis vrijwel verdwenen te zijn. De meer bescheiden soorten zouden echter tot het begin van de jaartelling blijven bloeien Krijt-tijdperkKrijt-tijdperk Hoger verdwenen ze allemaal ongeveer 90 miljoen jaar geleden, misschien als gevolg van concurrentie met andere roofzuchtige zeereptielen zoals pliosauriërs en mosasauriërs.

READ  De schandalige gele ster-badge

De soort blijft mysterieus

Een van de laatste gigantische ichthyosaurussen, misschien wel de grootste soort mariene reptielen ooit beschreven, is officieel op de wereld geïntroduceerd. PaleontologiePaleontologie Met een studie gepubliceerd op 17 april in het open access tijdschrift Eén pluspunt door Decaan Lomax van de Universiteit van Bristol en de Universiteit van Manchester (VK), en collega's. De nieuwe soort kreeg een naam Ichthyotitan ernstigensis. Het zou wel 25 meter lang kunnen zijn.

We weten er nog niet veel van omdat er slechts twee kaken bekend zijn, en deze zijn nog steeds in de vorm van fragmenten die de afgelopen jaren in formatie zijn ontdekt. Westbury Madstone In Somerset, Verenigd Koninkrijk.

In het persbericht van Eén pluspunt, Decaan Lomax legt bij de publicatie van het wetenschappelijke artikel uit: “ In 2018 bestudeerde en beschreef mijn team (waaronder Paul de La Salle) een gigantisch kaakbeen en we hoopten dat er op een dag een ander zou worden ontdekt. Dit nieuwe exemplaar is completer, beter bewaard gebleven en laat zien dat we nu twee van deze gigantische botten (ringbeenderen genoemd) hebben die een unieke vorm en structuur hebben. Het is nogal opmerkelijk om te denken dat gigantische ichthyosauriërs ter grootte van A de blauwe Walvisde blauwe Walvis Het zwom in de oceanen rond wat bekend stond als het Verenigd Koninkrijk tijdens het Trias. Deze kaken leveren het verleidelijke bewijs dat A SchedelSchedel Of er zou een compleet skelet van een van deze reuzen kunnen worden ontdekt. We weten nooit. »