Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens 11 mensen kwamen om en ongeveer 100 raakten gewond bij een treinongeluk

Meerdere auto’s ontspoorden ten noorden van Caïro en er werden onderzoekers uitgezonden om de oorzaak van het ongeval vast te stellen.

Artikel door

Franse televisies

Afrika schrijven

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Volgens een rapport van het ministerie van Volksgezondheid kwamen op zondag 18 april ten minste 11 mensen om het leven en raakten bijna 100 gewond toen een trein ten noorden van Caïro (Egypte) ontspoorde. Acht wagons van de trein die van de hoofdstad naar Mansoura reden, 130 kilometer naar het noorden, ontspoorden in de landbouwstad Toukh. Het ministerie verklaarde dat er meer dan 55 ambulances waren gestuurd om de gewonden te verzorgen. Er zijn onderzoekers naar de locatie gestuurd om de oorzaak van het ongeval vast te stellen. Volgens de veiligheidsbron zijn de machinist en andere treinbeambten gearresteerd voor verhoor.

Spoorwegongevallen in Egypte worden over het algemeen toegeschreven aan infrastructuur- en onderhoudsproblemen. Op 26 maart kwamen minstens 20 mensen om het leven en bijna 200 raakten gewond bij een treinongeluk nabij de zuidelijke stad Sohag. Het parket zei dat de machinist en zijn assistent tijdens het ongeval niet op hun plaats waren, waartegen de twee mannen bezwaar maakten.

De Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi beloofde sancties op te leggen aan degenen die verantwoordelijk zijn voor de spoorwegtragedies die het land de afgelopen jaren in zijn greep hebben. Begin april maakte de Afrikaanse Ontwikkelingsbank bekend dat zij Egypte een lening van 145 miljoen euro had verstrekt om de spoorweginfrastructuur te verbeteren.

READ  Wereldwijde pandemie-update