Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mike Pence beschuldigt Donald Trump ervan “hem in gevaar te hebben gebracht” tijdens de aanval op het Capitool

Voormalig vice-president van Donald Trump, Mike PenceDe Republikeinse miljardair is ervan beschuldigd zijn leven en dat van zijn gezin in gevaar te hebben gebracht met zijn toespraak op 6 januari 2021, de dag van de aanval op het Capitool, volgens een fragment uit een televisie-interview dat op zondag 13 november werd uitgezonden. .

De woorden van de president die dag tijdens de caucus brachten mijn leven, het leven van mijn familie en iedereen in het Capitool in gevaar.Hij bekritiseerde Mike Pence op het Amerikaanse ABC, verwijzend naar een bijeenkomst Donald Trump die voorafging aan de aanval op het congreshoofdkwartier door zijn aanhangers.

De oud-vicepresident moest onderduiken

Mike Pence, die op Capitol Hill toezicht hield op de certificering van de resultaten van de verkiezingen van 2020, heeft zich moeten verbergen voor de onruststokers, net als veel wetgevers aan beide kanten.

Donald Trump heeft lang geweigerd zijn aanhangers uit te nodigen om op 6 januari het gebouw te verlaten, en hekelde zelfs zijn vice-president in een tweet omdat hij niet “Hij had de moed om te doen wat gedaan moest wordenRatificatie inhouden, zei hij, wat de grieven van de demonstranten aanwakkerde.

Je hebt me boos gemaaktMike Pence vuurde een vraag af over deze tweet. “De woorden van de president waren onverantwoordelijk en zijn daden waren onverantwoordelijkHij voltooide.

Mogelijke kandidaat voor de volgende presidentsverkiezingen, Mike Pence, publiceert dinsdag zijn memoires, waarin hij onder meer vertelt over de druk die hij ondervond om de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken, op dezelfde dag dat Donald Trump zijn kandidatuur zou kunnen aankondigen. . 2024.

READ  Coronavirus in de wereld: het aantal doden is drie keer zo groot als het officiĆ«le aantal

zie ook – ‘Hij moet ter verantwoording worden geroepen’: dagvaarding van Trump in onderzoek naar aanval op Capitool