Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Middle Empire ‘helemaal geen mislukking’

De acteur en regisseur herinnert zich de ontvangst van zijn kaskraker, die zich vestigde als de grootste hit van het jaar in Frankrijk, maar de verwachte aantallen niet haalde.

Voor Guillaume Canet, Asterix en Obelix: Het Middenrijk is succes. Ondanks de wisselende recensies en tegenvallende cijfers maken de acteur en regisseur ruzie Zondag krant Het internationale succes van zijn films.

Deze film, uitgebracht op 1 februari, trok met een enorm budget van € 65 miljoen slechts 4,6 miljoen toeschouwers in Frankrijk. Een nummer dat het in 2023 tot de grootste hit van de Franse kassa maakte, maar toch ver achterbleef Cleopatra-missiedie in 2002 14 miljoen kijkers trok.

“Het is helemaal geen mislukking”, bevestigt de vertaler van de hoofdrol in “JDD.” “Het is over de hele wereld verkocht en heeft tot nu toe meer dan twee miljoen toelatingen internationaal behaald, met dozen in Europa, bijvoorbeeld in Polen.”

“Dat zijn we eerder vergetensymbool foto De beweging komt aan het einde van de epidemie niet dramatisch van de grond, maar er zijn maar weinig films die deze cijfers hebben gehaald, “voegt Guillaume Canet toe. Hij ontkent ook dat Astrix Het moest 6 miljoen opnames bereiken om te binden.

Harde kritiek

Gevraagd naar de gemengde reacties van pers en toeschouwers (de laatste gaf het een beoordeling van 1,8 sterren op 5 en hoger). toegewezen), realiseert Guillaume Canet zich dat het “nooit leuk” is:

“Maar ik kan er niets aan doen. Ik heb vijf jaar gewerkt om te maken wat ik wilde doen: een geweldige avonturenshow. Het spreekt sommigen aan, anderen niet. De hoogste scores of recensies gaan niet altijd naar de films die de meeste kijkers trekken.”

READ  Jade Hallyday is in groot gevaar in Los Angeles, Laeticia Hallyday heeft deze grote waarschuwing genegeerd

Asterix en Obelix: Het Middenrijk Hij uitte ook persoonlijke kritiek op de regisseur, met name Ops“Het doet natuurlijk pijn”, geeft hij toe. “Ik hoop nog een film te maken die mijn critici blijer zal maken en hun mening over mijn werk zal doen veranderen.”

“Ik ben erg blij met de reacties die ik kreeg van de mensen op straat, vooral de kinderen”, zegt hij. “Ze vonden het erg leuk, en dat is het belangrijkste voor mij.”

Hij is echter niet zeker van het herhalen van de ervaring: “Ik weerhoud mezelf er niet van om over een paar jaar een nieuwe grote machine te willen. Maar vandaag verlang ik naar iets intiemers (…) met een kleiner team en misschien ook minder druk. “

De belangrijkste artikelen