Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft vindt 10 jaar “genoeg” voor Sony om te concurreren met Call of Duty |  Xbox One

Microsoft vindt 10 jaar “genoeg” voor Sony om te concurreren met Call of Duty | Xbox One

Nog steeds in deze context van anticipatie in het licht van de conclusies van de CMA die op 26 april worden verwacht, zijn Microsoft en Sony verwikkeld in een ongekend media- en diplomatiek duel. Microsoft zei vandaag dat versies van Call of Duty bedoeld voor Sony-consoles beter kunnen worden geoptimaliseerd, maar dat is niet het enige argument dat Microsoft zou moeten proberen naar voren te schuiven.

10 jaar Call of Duty-toegang, genoeg om een ​​nieuwe FPS te ontwikkelen bij Sony?

Deze nieuwe gegevens zijn afkomstig van het antwoord van Microsoft aan de Britse Competition and Markets Authority (CMA). The Redmond Company hernieuwt zijn wens om gedurende tien jaar elke nieuwe Call of Duty-game die beschikbaar is op PlayStation op dezelfde dag als Xbox uit te brengen, met volledige pariteit wat betreft inhoud en functies.

Microsoft beweert echter ook dat 10 jaar genoeg zal zijn voor Sony om een ​​concurrent of op zijn minst een serieus alternatief voor Call of Duty te ontwikkelen als antwoord op een van de vragen van de CMA:

Microsoft beschouwt 10 jaar voldoende voor Sony, als toonaangevende console-uitgever en -platform, om alternatieven voor CoD te ontwikkelen.

De periode van 10 jaar wordt verlengd tot de volgende generatie consoles. Bovendien zal het praktische effect van de reparatie zich uitstrekken tot na de periode van tien jaar, aangezien games die in het laatste jaar van de reparatie zijn gedownload, gedurende de levensduur van die console kunnen worden gespeeld. (En verder, dankzij achterwaartse compatibiliteit). “

Als we de culturele impact en populariteit van de Call of Duty-licentie kennen, kunnen we ons vragen stellen over deze nieuwe bewering van Microsoft. Sony heeft integendeel duidelijk gemaakt dat het onmogelijk zou zijn om Call of Duty te vervangen als de licentie van zijn consoles zou verdwijnen en deze observatie lijkt redelijk realistisch.

READ  De redenen die hebben geleid tot de vertraging bij de lancering van de raket

Dit is zeker niet het beste argument voor Redmond, maar het zal nodig zijn om te wachten op de uitspraak van de CMA, die op 26 april een beslissing moet nemen over de overeenkomst.

Om alle kernpunten van de Activision-Blizzard-Microsoft-zaak te vinden, raden we je aan om onze videosamenvatting te bekijken om alles te begrijpen over de problemen rond de Microsoft-Blizzard-overname, evenals ons volledige dossier over dit onderwerp.