Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft heeft gelijk, de taakbalk van Windows 11 verbruikt meer stroom bij het weergeven van seconden

Microsoft heeft gelijk, de taakbalk van Windows 11 verbruikt meer stroom bij het weergeven van seconden

Volgens Microsoft “verhoogt het weergeven van seconden het stroomverbruik”. Neowin besloot deze potentieel verontrustende verklaring te demystificeren.

Windows 11-tablet // Bron: Frandroid – Anthony Wonner

In een wereld waar het zoeken naar details soms grenst aan obsessie, lijkt het erop dat zelfs het simpele feit van het weergeven van seconden op je Windows 11-taakbalk een bron van controverse kan zijn. “Het verbruikt meer energiewaarschuwt Microsoft met een serieuze, uitgestreken lach. Oké, maar hoeveel? De vraag is getest.

Het tonen van seconden op de taakbalk is mogelijk sinds Windows 10. En voor degenen die de gewoonte zijn kwijtgeraakt, weet dat de leuke jongens in Redmond deze optie beschikbaar hebben gemaakt in een recente Windows 11-update. U hoeft alleen het vakje aan te vinken in de “personalisatie“onderafdeling”TaakbalkVerras dan:Het weergeven van de seconden resulteert in een hoger stroomverbruikMicrosoft informeert ons wijselijk.

Het weergeven van seconden verhoogt het energieverbruik.

Nieuwen Ik besloot de sluier op te lichten over deze enigszins verontrustende bewering. proef persoon? HP Pavilion x360 met 14-inch scherm, 11e generatie i3-processor en 12 GB RAM. Lab-omstandigheden zijn ingesteld: scherm op maximale helderheid, batterij op 100%, vliegtuigmodus geactiveerd en een gloednieuw besturingssysteem. Alleen de aanwezigheid van een lopende stopwatch verstoort deze rust.

Bron: Newwin

En het verdict valt, na drie tests: met Windows 11 bedraagt ​​het verlies aan autonomie door de weergave van de seconden 1,892%. Op Windows 10 stijgt deze waarde naar 1,902%. Het volstaat te zeggen dat u misschien meer batterij verspilt terwijl u uitzoekt hoe u deze functie kunt inschakelen dan u daadwerkelijk verliest tijdens het gebruik ervan.

READ  Volgende Xbox: de FTC kent de codenaam van Microsoft al! | Xbox One

Uiteraard zijn deze maatregelen niet universeel toepasbaar. Afhankelijk van het systeem kan de optie om seconden weer te geven de batterij iets meer of minder belasten. Op geavanceerde apparaten is de impact waarschijnlijk minimaal. Maar laat me je dit vertellen: als je je zo zorgen maakt over de seconden die op je Windows-taakbalk tikken in termen van stroomverbruik… is het misschien tijd om je computer af te sluiten en weg te gaan? Vat dit niet verkeerd op, het is voor je eigen bestwil.


Gebruikt u Google Nieuws (Nieuws in Frankrijk)? U kunt uw favoriete media volgen. Hij volgt Frandroid op Google Nieuws (En numeriek).