Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microscoopsatelliet bewijst dat Galileo en Einstein gelijk hebben

Microscoopsatelliet bewijst dat Galileo en Einstein gelijk hebben

Lange tijd (zoals bij Galileo) weten we dat één kilogram lood even snel valt als één kilogram veer – als er geen andere kracht op wordt uitgeoefend dan de zwaartekracht, bijvoorbeeld luchtwrijving, wat je in een bezem krijgt. Tussen 2016 en 2018 testte een satelliet, Microscope, in een baan om de aarde op een hoogte van 710 km, deze vierhonderd jaar oude zekerheid door het herhalen van object-val-experimenten.

Het vonnis werd op woensdag 14 september uitgesproken in twaalf artikelen in het Arabisch fysieke beoordelingsberichten En de Klassieke en kwantumzwaartekrachtEn de Duidelijk: Galileo had gelijk.

Het verschil in versnelling tussen twee objecten in vrije val is minder dan 10-15e.

En niet een beetje. Zijn observatie blijft waar, net zoals de onderzoekers konden verifiëren: het verschil in versnelling tussen twee objecten in vrije val is minder dan 10-15e. Houd rekening met de nauwkeurigheid waarmee men het gewicht kan detecteren“Een halve microgram vliegt op een supertanker van 500.000 ton”.

Manuel Rodrigues, projectmanager en lid van het National Office for Aerospace Studies and Research (Onera), gebruikte de afbeelding, die een ongekend record salueerde, tijdens een persconferentie op woensdag.

Galileo mat een verschil van wel duizend delen (10 .).-3). Het verkregen resultaat is ook honderd keer beter dan dat van andere metingen die in 2007 op aarde zijn gedaan, en tien keer beter dan de eerste conclusies van Microscope in 2017.

Weer een overwinning voor de algemene relativiteitstheorie

Met deze nauwkeurigheid had Albert Einstein gelijk. Om zijn beroemde algemene relativiteitstheorie te ontwikkelen, bracht hij in 1915 de observatie van Galileo naar voren als een fundamenteel principe: een vallend lichaam is als een versnellend lichaam. Zwaartekracht en versnelling zijn equivalent.

READ  Het eten van ultraverwerkt voedsel verhoogt het risico op kanker

Maar het experiment was niet gewijd aan de geschiedenis van de wetenschap, maar aan haar toekomst. De onderzoekers wilden zien of de microscopische krachten door Einstein en anderen over het hoofd waren gezien en of ze de massa zouden vertragen of versnellen. Dit ding is niet erg roekeloos, aangezien er al aanwijzingen zijn dat de algemene relativiteitstheorie niet alles verklaart, bijvoorbeeld de abnormale rotatie van sterrenstelsels of de versnelling van de uitdijing van het heelal. De substitutietheorie zou vrijwel zeker synoniem zijn met nieuwe krachten of deeltjes.

De bouw van een satelliet van 300 kilogram voor het National Center for Space Studies (CNES), ontworpen door Onera en waarvan de gegevens werden geanalyseerd door het observatorium van de Côte d’Azur samen met een groot aantal onderzoekers van het National Center for Scientific Research (CNRS) ), werd vijfentwintig jaar geleden geïdentificeerd met als doel een obstakel te vinden in het gelijkwaardigheidsbeginsel.

Je hebt 44,17% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.