Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michel-Edouard Leclerc waarschuwt dat kerstspellen dit jaar ‘meer’ gaan kosten door inflatie

Michel-Edouard Leclerc waarschuwt dat kerstspellen dit jaar ‘meer’ gaan kosten door inflatie

Het hoofd van het Strategisch Comité voor École de Leclerc gaf toe dat “alles meer zal kosten” tijdens de eindejaarsfeesten, aangezien Frankrijk een periode van inflatie doormaakt.

Kerst korting? Michel-Edouard Leclerc, voorzitter van het Strategisch Comité van E.Leclerc Centers, een gast van BFMTV op zondag, waarschuwde consumenten dat de inflatie dit jaar van invloed zal zijn op kerstproducten, waaronder enkele belangrijke producten.

“Alles zal meer kosten (…), en het zal meer kosten om je kinderen speelgoed te geven”, waarschuwde hij.

“Sommige consumenten zullen compromissen sluiten door eersteklas pasta te eten (…) om hun kinderen een leuk speeltje te geven,” zei hij.

Om deze stijging te rechtvaardigen, verklaarde de ondernemer dat er tegenwoordig weinig speelgoed in Frankrijk wordt geproduceerd en benadrukte hij de stijging van de transportkosten.

‘voortdurende inflatie’

“Aan de andere kant is dit de rol van de handelaar en hoeven we niet alles te verplaatsen”, benadrukte hij.

“Er zijn zoveel producten dat onze marges niet worden gehaald”, beloofde hij, met name verwijzend naar chocolade en snoep.

Michel-Edouard Leclerc hekelde in het algemeen de ontwikkeling van een vorm van “verarming van consumptiepatronen” in Frankrijk als gevolg van inflatie.

Volgens het hoofd van het Strategisch Comité van E.Leclerc Centers, dat “permanente reële inflatie” veroorzaakt, zal de prijsstijging in Frankrijk de komende maanden, zelfs meer dan een jaar, doorgaan.

“Ik weet niet hoe lang het zal duren”, gaf hij toe.

READ  WeWork zendt waarschuwingssignalen uit over zijn voortbestaan