Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

met betrekking tot.  Airbus A350 in brand op luchthaven Tokio: minstens vijf doden bij gruwelijke botsing, Franse onderzoekers ter plaatse

met betrekking tot. Airbus A350 in brand op luchthaven Tokio: minstens vijf doden bij gruwelijke botsing, Franse onderzoekers ter plaatse

Dit is het einde van de live uitzending, bedankt dat je ons volgt.

Franse onderzoekers werden naar de plaats van de tragedie gestuurd

Een team van deskundigen van het Franse Bureau voor Onderzoek en Analyse (BEA) voor de burgerluchtvaart zal woensdag in Japan aankomen om deel te nemen aan het onderzoek naar de grondbotsing van een Airbus van Japan Airlines met een vliegtuig van de Japanse kustwacht. Ik heb dinsdag van de organisatie geleerd. De Franse BEA is betrokken bij het technisch onderzoek naar de zogenaamde veiligheid van vliegtuigen in het buitenland, vooral wanneer zij optreedt als bevoegde autoriteit in het land waar het vliegtuig is vervaardigd.

De A350 wordt geproduceerd in Toulouse, Zuidwest-Frankrijk. Japan Airlines heeft 16 versies.

Alle binnenlandse luchthavenvluchten zijn geannuleerd

Alle binnenlandse vluchten van Tokio-Haneda (vertrek en aankomst) zijn dinsdagavond geannuleerd, aldus de website van de luchthaven. De meeste internationale vluchten werden echter wel uitgevoerd. Tokyo-Haneda is een van de twee internationale luchthavens van de Japanse hoofdstad en een van de drukste ter wereld. Volgens een ambtenaar van het Ministerie van Transport waren de autoriteiten echter van plan om alle vluchten zo snel mogelijk te hervatten vanwege de drukke luchtverkeersperiode na nieuwjaar.

De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend

De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. Minister van Transport Tetsu Saito zei: “We hebben de oorzaak van het ongeval nog niet kunnen verklaren.

'Deze medewerkers hadden een groot gevoel voor hun missie': Eerbetoon aan overleden Kustwachters

De Japanse premier Fumio Kishida bracht hulde aan de gevallen kustwachten. “Deze werknemers hadden een groot besef van hun missie en verantwoordelijkheid ten aanzien van rampgebieden, wat erg jammer is”, zei hij, terwijl hij zijn “respect” en “dankbaarheid” jegens hen uitdrukte.

READ  Bisschoppen en kardinalen zullen worden berecht voor het Vaticaanse Strafhof

“Eerlijk gezegd dacht ik dat ik het niet zou overleven.”

Getuigenissen van passagiers van de Airbus die in brand vloog, stromen binnen. Eén passagier vertelde verslaggevers op de luchthaven: “Rook begon het vliegtuig te vullen en ik dacht dat het heel erg zou worden.” Hij voegde eraan toe: 'In een aankondiging stond dat de deuren achterin en in het midden niet geopend konden worden. Dus verliet iedereen de voorkant.' Een andere overlevende vertelde NHK: “Het was heet in het vliegtuig en ik dacht eerlijk gezegd dat ik het niet zou kunnen overleven.”

Er zijn bevestigd dat vijf mensen zijn omgekomen bij het Dash-8-vliegtuig van het Japanse leger dat in botsing kwam met de Airbus A350 van Japan Airlines in Tokio-Haneda

De Japanse minister van Transport maakte bekend dat vijf van de zes passagiers van het noodlottige vliegtuig omkwamen nadat het op de grond in botsing kwam met een vliegtuig van Japan Airlines. Tetsu Saito kondigde aan dat “de piloot (van het kustwachtvliegtuig, noot van de redactie) wist te ontsnappen”, maar de andere vijf mensen aan boord “stierven”. De minister voegde eraan toe dat alle 379 passagiers en bemanningsleden van Japan Airlines-vlucht JAL516 het vliegtuig ‘veilig en zeker’ konden evacueren.

Er werden ruim zeventig brandweerwagens ingezet op de landingsbaan van de luchthaven van Tokio

Volgens NHK lag er ook puin verspreid over de landingsbaan en werden er ruim zeventig brandweerwagens ingezet.

Onder de 367 passagiers aan boord van het Japanse vliegtuig bevonden zich 8 kinderen

Het Japanse Kyodo News meldde dat zich onder de passagiers acht kinderen bevonden.

READ  Na een succesvolle lancering ontploft het Starship, 's werelds grootste raket, tijdens de vlucht

Eén van de overlevende passagiers is getuige van X

‘Iedereen is veilig, ze brengen ons naar het station.’

Vliegtuigongelukken zijn zeer zeldzaam in Japan

Vliegtuigongelukken zijn uiterst zeldzaam in Japan. De ernstigste van deze ongelukken vond plaats in 1985, toen een vliegtuig van Japan Airlines neerstortte tussen Tokio en Osaka, waarbij 520 mensen omkwamen, een van de ergste luchtvaartrampen ter wereld.

Alle vijf bemanningsleden van de Dash 8 worden vermist, en één persoon zou het overleefd hebben

Het personeel van het Dash 8-vliegtuig dat in botsing kwam met de Airbus wordt vermist.

Een botsing met de Dash 8 zou de explosie kunnen hebben veroorzaakt

Volgens de Japanse televisie kwam de Airbus in botsing met een Dash 8-vliegtuig van de Kustwacht Tijdens het landen.

Een kustwachtfunctionaris op de luchthaven Tokyo-Haneda zei tegen AFP: “Het is niet duidelijk of er een botsing heeft plaatsgevonden of niet. Maar wat zeker is, is dat ons vliegtuig erbij betrokken was.”

Het vliegtuig dat in brand vloog was een Airbus A350-900 van Japan Airlines, die vlucht JL516 uitvoerde vanaf de luchthaven Shin Chitose nabij Sapporo, Japan.

De A350-900 werd twee jaar geleden afgeleverd.

Alle passagiers werden geëvacueerd

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vertelde NHK dat de 367 passagiers en 12 bemanningsleden van het vliegtuig waren geëvacueerd.

Wat gebeurde er op de luchthaven van Tokio?

Lees ook:
Japan: Een Airbus A350 van Japan Airlines vloog in brand op de landingsbaan van Tokyo Haneda Airport na een botsing met een ander vliegtuig

READ  Amerikaanse vice-president Kamala Harris 'erg enthousiast over de toekomst van Afrika'