Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met Android 12 wordt een dubbele tik op de achterkant van de telefoon (eindelijk) tastbaar

Android 12 bevat een nieuwe functie die al door iOS 14 is uitgerold: de mogelijkheid om te dubbeltikken op de achterkant van je telefoon om een ​​actie te starten die vooraf kan worden geconfigureerd.

Bron: Xataca

Met Android 12 Beta 2, de volgende versie van het mobiele besturingssysteem van Google, blijft zijn geheimen prijsgeven. Onlangs ontdekten we bijvoorbeeld Meer praktisch sneltoetsenpaneel. Beta 2 was ook goed Om het materiaal specifieker te testen: en nieuwe privacyfuncties.

zoals opgemerkt Android-saladeHet besturingssysteem heeft nog andere verrassingen in petto, waaronder een functie die in 2020 al op iOS 14 te zien was: een dubbele tik op de achterkant van de telefoon, genaamd “terug tikken‘ door het bedrijf bij Apple en ‘Quick Tap’ door de Mountain View Group.

Momenteel gereserveerd voor Pixel 5

Deze vacature is al gezien In bètaversie van Android 11 in februari 2020, zonder tastbaar te worden met de stabiele versie. Xiaomi is ook al bijna een jaar bezig met het voorbereiden van de grond, maar Google kan er prioriteit aan geven.

Omdat de Amerikaanse reus meer dan vastbesloten lijkt om deze kleine snelkoppeling toe te voegen die dagelijks heel praktisch kan zijn. Op dit moment is het alleen beschikbaar op de Pixel 5 – sommige Pixel 4a 5G-telefoons hebben er ook toegang toe – deze functie wordt uitgenodigd in de instellingen van de telefoon, op het tabblad ‘Gebaren’.

Android 12

Bron: screenshot van 9to5Google-video

Door deze te activeren is het dan mogelijk om een ​​dubbele tik op de achterkant van de telefoon te maken zodat deze een bepaalde handeling uitvoert. Standaard maakt het mobiele apparaat een screenshot. Maar andere scenario’s kunnen worden geconfigureerd volgens uw behoeften en wensen:

  • Google Assistent Lancer.
  • zet de inhoud aan / uit;
  • open de lijst met recente toepassingen;
  • een specifieke applicatie openen;
  • Open het meldingenpaneel.
READ  PlayStation Plus: Ghost of Tsushima Legends, Team Sonic Racing en Ghostrunner in maart - Nieuws

Het zou ook interessant zijn om de flitser met twee kleine klikken aan te kunnen zetten. Maar op dit moment is deze optie niet toegevoegd door Google, die nog enkele maanden heeft om deze nieuwe snelkoppeling te verbeteren. Ter herinnering: Beta 3 zal in juli plaatsvinden, gevolgd door Beta 4 in augustus en een definitieve en stabiele versie in september.

We weten niet of deze nieuwigheid beperkt zal blijven tot het Pixel-assortiment, of dat alle apparaten met Android 12 het ook zullen hebben.

Sinds de release van Android 12 Beta 2 hebben sommige gebruikers gemerkt dat het Wallet-pictogram op het vergrendelingsscherm van hun smartphone verschijnt. Hiermee kunnen mobiele betalingen worden gevalideerd.
Lees verder