Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mesaanval in Sydney: “Ik was bang”, zeggen de twee Franse helden die de aanvaller confronteerden

Mesaanval in Sydney: “Ik was bang”, zeggen de twee Franse helden die de aanvaller confronteerden

Het waren Fransen die de moordenaar met een mes confronteerden tijdens de aanval op een winkelcentrum in Sydney. Een Australische zender interviewde Silas Desbrow en Damien Guerrot, een paar dagen na de tragedie die het leven kostte aan zes mensen.

Op het moment van de mesaanval waren twee Fransen in het winkelcentrum. Toen ze naar de sportschool gingen, weerden ze de aanvaller af die op zaterdag 13 april zes mensen doodstak.

Premier Anthony Albanese maakte op dinsdag 16 april bekend dat een van hen, Damien Guerrot, die snel werd geïdentificeerd als de man ter plaatse dankzij een video die op sociale media circuleerde, het Australische staatsburgerschap zou krijgen. “Ik vertel erover aan Damien Giroud, die de visumaanvragen verzorgt“Hij is hier welkom en kan blijven zolang hij wil.”“.

“Het is onmogelijk om na te denken.”

In een interview met Australian Channel 7 News Australia keerde hij terug naar dit moment, toen hij en een andere Fransman, Silas Despereaux, de met een mes gewapende man confronteerden.

“We probeerden hem te vangen, maar hij kwam de trap af. Dus volgden we hem vanaf de top. We hadden misschien geprobeerd de paal naar hem te gooien, maar dat is niet gelukt.” Damien Giroot legt het uit.

“Ik ga niet liegen, ik was bang, maar je kunt niets doen.”Silas Desbrow getuigt ook voor de zender. “We dachten niet na, het is onmogelijk om te denken op een moment als dit, het is adrenaline.” “Zijn ogen waren leeg, alsof hij er niet was.”

“De echte helden”

Omdat het visum van Damien Guerot in juli afloopt, biedt de premier hem de mogelijkheid tot staatsburgerschap. Silas Desbrow van zijn kant is al een permanente bewoner geworden.

Mijn condoleances aan de Australiërs die zaterdag gewond raakten bij de aanval op het winkelcentrum in Sydney. Twee van onze landgenoten gedroegen zich als echte helden. Zeer grote trots en waardering. https://t.co/V7EN34XQFx

– Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 16 april 2024

Emmanuel Macron prees ook de moed van deze twee Fransen. “Twee van onze landgenoten gedroegen zich als echte helden, buitengewoon trots en dankbaar.”schrijft de president, die hem ook toespreekt “Innige deelneming” naar 'De Australiërs werden aangevallen'op x.

READ  Dit zijn veelvoorkomende maar gevaarlijke gewoonten in de keuken