Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 5.600 vluchten werden wereldwijd geannuleerd tijdens de kerstvakantie

Luchtvaartmaatschappijen hebben meer dan 5.600 vluchten geannuleerd, terwijl duizenden vluchten over de hele wereld vertraging hebben opgelopen Kerstvakantie, de
Variant Omicron de
COVID-19 verstoort vakantiereizen. Volgens Flightaware waren er zaterdag om 13.40 uur ongeveer 2.650 geannuleerde vluchten, waarvan iets meer dan 940 verbonden waren met de Verenigde Staten, zowel internationaal als binnenlands. Ook zijn meer dan 6.350 vluchten over de hele wereld uitgesteld.

Vrijdag werden volgens dezelfde bron ongeveer 2.400 annuleringen en ongeveer 11.000 vertragingen geïdentificeerd, wat al bijna 800 annuleringen vertegenwoordigt die voor zondag zijn gepland. Deze annuleringen belemmeren de wens om de reis dit jaar te hervatten voor de feestdagen, na Kerstmis 2020, die hard is getroffen door de pandemie. Volgens schattingen van de American Automobile Association zouden tussen 23 december en 2 januari meer dan 109 miljoen Amerikanen hun directe omgeving per vliegtuig, trein of auto verlaten, een stijging van 34% ten opzichte van vorig jaar.

Delta-teams hebben alle opties en middelen uitgeput.

Piloten, stewardessen en ander personeel zijn in quarantaine geplaatst nadat ze waren blootgesteld aan Covid-19, waardoor bedrijven gedwongen werden LufthansaOf Delta of United Airlines om vluchten te annuleren. Volgens Flightaware moest United Airlines op vrijdag en zaterdag zo’n 439 vluchten annuleren, ofwel zo’n 10% van de lijnvluchten.

Delta Air Lines annuleerde ook 280 vluchten op zaterdag en 170 de dag ervoor, opnieuw volgens Flightaware, daarbij verwijzend naar zowel Omicron als soms slechte weersomstandigheden. De luchtvaartmaatschappij voerde aan: “Delta-teams hebben alle opties en middelen uitgeput” voordat deze annuleringen kwamen. Meer dan een dozijn vluchten in Alaska werden ook geannuleerd, waarvan de werknemers zeiden dat ze “mogelijk blootgesteld waren aan het virus” en zichzelf in quarantaine moesten isoleren.

READ  Ontvangstbewijs eind 1 augustus: Hier zijn 4 uitzonderingen Een afgedrukt ontvangstbewijs is nog steeds verplicht

Chinese bedrijven zwaarst getroffen

China Airlines was verantwoordelijk voor de meeste annuleringen: China Eastern schrapte ongeveer 540 vluchten, meer dan een kwart van het vluchtplan, terwijl Air China 264 vluchten annuleerde, ook bijna een kwart van de geplande vertrekken.

Gelukkig hadden deze ongeregeldheden geen gevolgen voor Santa’s tour, die het North American Aerospace Defense Command (NORAD) 63 jaar nauwgezet volgde. “Het gaat nu goed, de kerstman heeft 2 miljard geschenken uitgedeeld en is nu boven Pakistan”, zei generaal-majoor Eric Kenny, NORAD-commandant voor de regio vrijdagavond. Canada.