Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 11.000 patiënten in ziekenhuis

Door SudOuest.fr met AFP

Het aantal gehospitaliseerde Covid-19-patiënten in intensive care-diensten blijft boven de 2.000, volgens gegevens die maandag door gezondheidsautoriteiten zijn vrijgegeven.

Met 235 mensen die in de afgelopen 24 uur op de intensive care zijn geplaatst (103 zondag, 165 zaterdag), ontvingen de intensive care-diensten 2215 patiënten op maandag (2128 zondag, 2106 zaterdag), wat spijt heeft van het laatste rapport dat maandagavond door de Franse volksgezondheidsautoriteit is gepubliceerd . Deze indicator, die nauwlettend wordt gecontroleerd door gezondheidsautoriteiten, daalde op 7 juli tot minder dan 1.000 patiënten.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft hoog met 11.007 patiënten (10.651 zondag, 10.463 zaterdag), waarvan 943 in 24 uur.

“Wat het Pasteur Instituut ons vertelt[is]dat we binnen een paar dagen de piek van de intensive care hadden kunnen bereiken, en dan zouden we de in- en uitgangen van de intensive care kunnen stabiliseren; dat betekent dat we verzadiging van ziekenhuizen vermijden en dan hopen op een achteruitgang, Minister van Volksgezondheid Olivier merkte op. Ferran op BFMTV.

Maar de politicus zette snel de “negatieve kant” in: “Over een paar dagen begint het schooljaar en er zijn momenteel ook veel Fransen die op vakantie zijn geweest in de zuidelijke en zuidwestelijke regio’s waar is de sterkste verspreiding van het virus, dat zal terugkeren naar de gebieden die licht zijn getroffen. De vierde golf, daarom moeten we zeer waakzaam zijn. “

108 doden in 24 uur

Volgens Veran maken de “impact van vaccinatie”, het “effect van de gezondheidskaart” en “ons vermogen om de Fransen te testen”, het mogelijk “minder dan een maand met belangstelling vooruit te kijken voordat de Fransen niet op vakantie gaan”.

READ  Het eerste dier dat je ziet onthult je persoonlijkheid, hier zijn de verklaringen

Met 108 doden in 24 uur staat het dodental nu op 113.480 sinds het begin van de Covid-19-pandemie.

Al bijna een maand stijgt de ziekenhuisopnamecurve die verband houdt met Covid. Vooral in het buitenland is de situatie zorgwekkend. In Guadeloupe en Martinique “zijn de ziekenhuizen overweldigd, we zien het verschil tussen een gevaccineerd gebied (de hoofdstad, nota van de redacteur) en een gebied dat dat niet is”, zei minister van Volksgezondheid Olivier Veran maandag op BFMTV.

61,8% van de bevolking heeft een volledig vaccinatieschema

Over de uitgifte van de derde dosis van het vaccin, specificeert Ferran dat de Haute Autorité de Santé (HAS) “ons binnenkort zal informeren”. De minister van Volksgezondheid meent dat de HAS “ons waarschijnlijk zal vragen om deze derde injectie te doen voor alle mensen van 65 jaar of ouder, die traditioneel moeten worden ingeënt tegen griep en bij jongere mensen met chronische ziekten, die zeer kwetsbaar zijn. “

“We kunnen begin september beginnen, er zal noodzakelijkerwijs een vertraging van minstens zes maanden zijn tussen de tweede en derde injectie”, concludeerde hij.

Sinds de start van de vaccinatiecampagne in Frankrijk hebben 47.620.552 mensen minstens één injectie gekregen (d.w.z. 70,6% van de totale bevolking) en nu hebben 41.637.794 mensen een volledig vaccinatieschema (d.w.z. 61,8% van de totale bevolking)