Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid, is verliefd geworden tijdens een pandemie

Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid, is een van de meest kwetsbare mannen in de regering van Johnson. Brits links houdt hem gedeeltelijk verantwoordelijk voor de zeer slechte reactie van Downing Street op de pandemie (ongeveer 128.000 officiële doden). Hij is geïrriteerd geraakt door Dominic Cummings, de in ongenade gevallen voormalige speciale adviseur van premier Boris Johnson, die nooit een kans heeft gemist om zijn ontslag te eisen. Een paar dagen geleden zei de koningin over haar: ” arme man “ (arme man), zonder te begrijpen of Elizabeth II echt cynisch of sympathiek was voor haar lot.

De druk op deze ambitieuze man, voormalig medewerker van minister van Financiën George Osborne, nam nog meer toe na een klinkende primeur van Zon, die te zien was op de “One”-foto, vrijdag 25 juni, een ietwat wazige foto, maar het laat geen ruimte voor twijfel. In deze CCTV-screenshot (gedateerd op 6 mei, op het hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid), zien we de minister van Volksgezondheid, 42, een vrouw kussen met haar mond vol. Dit is Gina Coladangelo, 43, een medewerker van de minister, legt de krant uit.

Lees ook Dominic Cummings beschuldigt Boris Johnson ervan zijn minister van Volksgezondheid een ‘hopeloze zaak’ te noemen

De heer Hancock is getrouwd en vader van drie kinderen, net als M.ik Coladangelo, in een relatie met Oliver Tress, oprichter van het confectiemerk Oliver Bonas. Maar het schandaal is er niet: begin mei mochten de Britten geen nauw contact hebben met mensen buiten hun bubbel of huis – deze aanbeveling werd pas op 17 mei ingetrokken.

READ  Zeer gevaarlijke mode

“Ongelukkige minister van Volksgezondheid”

De regels van ‘social distancing’ Matt Hancock bleef hen eraan herinneren. Op 16 mei bijvoorbeeld, live op Sky News, zei hij: “We moeten allemaal voorzichtig zijn, we kennen allemaal de risico’s, buiten vergaderen is beter dan binnen vergaderen”. In 2020 was een van de moeilijkste voor epidemiologen ster Neil Ferguson, toen hij opriep tot een politieonderzoek na Dagelijks telegram Hij onthulde dat hij tijdens de eerste lockdown een vrouw in zijn huis had ontvangen.

Daarnaast plaatsten de landelijke media vraagtekens bij de benoemingsvoorwaarden van dhr.ik Coladangelo bij het ministerie van Volksgezondheid: ze werkt daar als niet-uitvoerend bestuurder en hij krijgt £ 15.000 (€ 17.500) per jaar betaald van de Britse belastingbetaler. Deze lobbyist kende de heer Hancock toen ze student waren aan de universiteit van Oxford. Ze hadden allebei een radiostation op hun prestigieuze campus. De heer Hancock verontschuldigde zich vrijdagmiddag en erkende de overtreding van de gezondheidsregel: “In deze omstandigheden heb ik de regels van social distancing niet gerespecteerd, [ma conduite] teleurgesteld en het spijt me echt,” zei hij op Twitter.

Je hebt 48,78% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.