Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Massa-ontslagen bij Stripe en Lyft en bevriezing van aanwervingen bij Amazon

Massa-ontslagen bij Stripe en Lyft en bevriezing van aanwervingen bij Amazon

De Amerikaanse distributiegigant wijst op een “buitengewone” macro-economische omgeving.

Met de economische vertraging die door de technische giganten raast, kondigden de Silicon Valley-bedrijven Stripe en Lyft donderdag massale ontslagen aan, terwijl Amazon de aanwerving in zijn kantoren bevroor. Twitter zou dit voorbeeld kunnen volgen: volgens informatie van Bloomberg, bevestigd door een bron aan AFP, is de nieuwe eigenaar van het sociale netwerk, Elon Musk, van plan om de helft van het personeelsbestand te ontslaan om kosten te besparen.

Stripe, een betalingsdienstbedrijf gevestigd in San Francisco en Dublin, heeft 14% van zijn personeel ontslagen en legt aan zijn werknemers uit dat het “veel heeft ingehuurd voor de wereld waarin we vandaag leven”, aldus een media-outlet. “We hebben te maken met aanhoudende inflatie, energieschokken, hogere rentetarieven, krimpende investeringsbudgetten en een gebrek aan startfinanciering”General Manager Patrick Collison uitgelegd.

Streep .was “Zeer optimistisch over de groei van de digitale economie op korte termijn in 2022 en 2023.”, hij voegde toe. De groep is van plan om in februari terug te keren naar het werkgelegenheidsniveau, namelijk 7.000 medewerkers. Het autoverhuurbedrijf met chauffeur, Lyft, kondigde in een ander persbericht aan dat het 683 werknemers, of ongeveer 13% van het personeelsbestand, gaat ontslaan.

Freeze inhuren in Meta

“We zullen volgend jaar waarschijnlijk met een recessie te maken krijgen en de kosten voor het veiligstellen van rideshares gaan omhoog”Logan Green mede-oprichters en John Zimmer, gerechtvaardigd. Amazon belicht ook de macro-economische omgeving “abnormaal” Om de tijdelijke schorsing van alle benoemingen aan haar kantoren uit te leggen. De groep verwacht in het vierde kwartaal een groei van 2% tot 8%, wat voor zijn maatstaven nogal zwak is.

READ  RPT-POINT MARKETS - Wall Street sloot hoger - 08/06/2023 om 22:36

De aanwervingsstop signaleert dat de stemming in de retail- en consumentensector aan het verschuiven is, zegt Neil Saunders, distributiespecialist bij consultancy Global Data. “De dagen van sterke groei zijn nu voorbij en hebben plaatsgemaakt voor een omgeving die meer waakzaamheid vereist om de winst te beschermen.”zei hij in een briefje. Een andere techgigant, Meta (Facebook, Instagram) loopt ook voorop. Mark Zuckerberg, de president van het bedrijf, gaf vorige maand aan dat het personeelsbestand tegen het einde van 2023 niet zou moeten toenemen, of zelfs maar licht zou moeten dalen. Meta had op 30 september wereldwijd ongeveer 87.000 medewerkers.