Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Masayuki Omura, de vader van de eerste Nintendo-gameconsole, is overleden

Famicom is een wees. Masayuki Uemura, maker van Nintendo’s eerste gameconsole, genaamd “Famicom”, een krimp van “Family Computer”, en bij de rest van de wereld bekend onder de afkorting NES – voor Nintendo Entertainment System – stierf op 6 december, op de leeftijd van 78 in Kioto. “Ik bid voor de rest van zijn ziel. De NES is de gameconsole die mij het meest heeft beïnvloed. Zonder zou ik hier niet zijn”Masahiro Sakurai, schepper van de universums antwoordde: Smashing En Kirby van Nintendo.

Masayuki Uemura, geboren op 20 juni 1943 in de wijk Suginami, ten westen van Tokio, wijdde zijn leven aan elektronica en videogames. Zijn interesse in beelden ontstond op de basisschool toen hij de televisie ontdekte. Hij besloot ingenieur te worden en trad in 1967 toe tot de elektronica-afdeling van het Chiba Institute of Technology (ten oosten van Tokio). Vervolgens werd hij ingehuurd door Hayakawa Electric, een bedrijf dat later werd omgedoopt tot Sharp. Het werkt op lichtgevoelige systemen, die het verkoopt aan verschillende bedrijven, waaronder Nintendo, dat deze technologie gebruikt om zijn lichtkanon of Zapper te ontwikkelen, een elektronisch kanon dat interactie met doelen op het scherm mogelijk maakt.

Masayuki Uemura reïntegreerde Nintendo in 1972

In samenwerking met Nintendo sloot Masayuki Uemura zich in 1972 aan bij het in Kyoto gevestigde bedrijf, dat in 1889 werd opgericht en wiens eerste bedrijf de productie van speelkaarten was. Het zou zijn verwend door Gunpei Yokoi (1941-1997), de maker van mobiele games voor de Game & Watch-serie, en vervolgens door de Gameboy-console.

READ  Een Russisch Sojoez-reddingsvoertuig vertrekt naar het internationale ruimtestation ISS

In zijn nieuwe huis richt de ingenieur zich op elektronisch entertainment. De president, Hiroshi Yamauchi (1927-2013), erfgenaam van de stichtende familie, benoemde hem tot hoofd van het Bureau voor Onderzoek en Ontwikkeling, R&D2, een nieuw opgerichte divisie gericht op hardware.

Masayuki Uemura speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Nintendo Color TV-Game Systems – de eerste stap van het bedrijf in videogames voor thuis. De groep lanceert Game 6- en Game 15-tv’s, aangezien de wereld de snelle ontwikkeling van consoles ziet die de game tot een succes maken waterpijp, van het Amerikaanse Atari.

In 1981 vroeg Hiroshi Yamauchi aan Masayuki Uemura om een ​​krachtige en goedkope console te bouwen, waarmee de gebruiker arcade-spellen op tv kan spelen. Hij wil dat de software op verwisselbare cartridges staat, wat neerkomt op het scheiden van de hardware van de software, “Echt revolutionair idee”Volgens Imura.

Je hebt 42,77% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.