Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marrakech: keizer van de nacht monopoliseert uitgaansgelegenheden

Geschreven door Fayza Senhaji op 13-11-2022 om 20:23 uur

Stand 360. Veel beleggers klagen over de “Keizer van de Nacht” die de concurrentie in Marrakesh heeft uitgeschakeld dankzij praktijken die verre van legaal zijn. Dit artikel is een recensie van de ochtendkrant

naar mijnaar mij

Marrakesh staat onder controle van de “Keizer van de Nacht”. Dit is wat het verklaart de ochtend In de editie van maandag 14 november over de huidige trend die de okerkleurige stad ziet in de uitgaanssector. De krant maakt zich al zorgen over het lot van nieuwe investeerders die hun cafés, restaurants of nachtclubs proberen te lanceren in enkele van de meest aantrekkelijke gebieden van Marrakesh. Volgens de krant ziet iedereen niets anders dan het mislukken van zijn bedrijf “vanwege een van de spelers in deze sector die alles doet, of de concurrentie bijna uitschakelt”.

De krant legt in zijn verhaal uit dat de meest populaire plekken in bepaalde delen van de stad door dezelfde investeerder worden gemonopoliseerd. Wat Sabah betreft, hij is de eigenaar van de “state of the night”, verwijzend naar het zeer grote aantal projecten dat hij heeft, die elke avond verwelkomen wat beter kan worden gedaan in de Raabat-jetgroep, Casablanca, Marrakech en vaak de Golf landen ook. Deze instellingen zijn essentieel geworden voor degenen die ’s nachts naar de wereld verlangen.

Het succes van haar werk is niet het probleem op zich, maar de redenen die het verklaren. Volgens het Arabischtalige dagblad is het succes van de “Keizer van de Nacht” vooral te danken aan zijn vermogen om alle “diensten” te leveren die zijn klanten nodig hebben. En natuurlijk hebben we het hier over prostitutie, pooier en zelfs pedofilie. “After-sales service” is ook beschikbaar voor klanten die het zich kunnen veroorloven, zegt het dagblad.

READ  Nicolas Sarkozy staat op het punt toe te treden tot de raad van bestuur van Lagardère Group

Als wat brengt? de ochtend Dat klopt, het zou een echt schandaal kunnen worden in Marrakech, waarvan de gevolgen zeer groot kunnen zijn. Bovendien spreekt dezelfde bron ook van goed georganiseerde criminele netwerken. Hierdoor kan deze “keizer” alle diensten leveren die hij zijn klanten belooft. Dit is wat vandaag het meest merkwaardig is. In feite waren, zoals de krant uitlegde, veel investeerders die met deze illegale praktijken concurreren, verrast te zien dat de autoriteiten onverwijderbaar waren in het licht van de acties van de betrokken instellingen, vooral omdat veel getuigenissen spreken over hoe de “keizer van de nacht” erin slaagde om haar diensten verlenen aan rijke klanten uit de Golf, zelfs tijdens de piek van de COVID-19-epidemie, worden gezondheidsbeperkingen vaak geschonden.