Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokkanen, de grootste consumenten van consumptief krediet

© Auteursrecht: d

1 mei 2022 – 08:20 uur – Economie – Door: SA

Ruim 90% van de Marokkanen maakt gebruik van consumptief krediet uit noodzaak. Een manier van financieren, maar het wordt niet gerealiseerd in de gemeenschap. Dat blijkt uit onderzoek van een gespecialiseerd bedrijf.

Volgens een studie uitgevoerd door LMS-CSA voor de wekelijkse Echo LiveBijna de helft van de Marokkanen die een consumptief krediet afsluiten (49%) gebruikt het al meer dan 10 jaar. Deze manier van financieren is echter niet goed verzorgd in de samenleving. 94% van de ondervraagden zei dat ze consumptief krediet gebruiken uit noodzaak. 21% van de respondenten zei dat ze minstens één lening hadden afgesloten die nog werd terugbetaald, terwijl 31% zei dat ze twee leningen tegelijk hadden afgesloten. 12% krijgt drie consumptieve leningen tegelijk.

Om te lezen: Marokkanen verstikt door krediet

Uit het onderzoek blijkt ook dat een op de vijf Marokkanen consumentenleningen heeft aangevraagd bij microkredietinstellingen om een ​​inkomensgenererende activiteit te financieren. 58% van de mensen die consumptief krediet gebruikten, wendde zich tot banken. 4% van de respondenten gaf aan een lening te hebben gekregen om een ​​andere financiële verplichting af te wikkelen. Hetzelfde percentage voor degenen die het hoger onderwijs financierden met consumptieve leningen. Volgens hetzelfde onderzoek kreeg 7% van de Marokkanen een lening voor gezondheidsproblemen en 5% voor het schoolgeld van hun kinderen.

Trefwoorden: studie, lening

Deze artikelen kunnen je interesseren

READ  Het eiwitvaccin van Novavax zal naar verwachting binnenkort in Europa aankomen