Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Macron’s bonus van € 1.000: wie zijn de nieuwe medewerkers?

Na een verhoging van het groeiminimumloon (SMIC), worden nu meer werknemers getroffen door “Macron Prime”.

Deze uitzonderlijke koopkrachtbonus genaamd “premier Macron” werd eind 2018 ingevoerd als onderdeel van de “Emergency Economic and Social Measures Act” in het kielzog van de gele hesjes-beweging.

Actief vanaf 2019, en uiteindelijk verlengd in 2020, en vervolgens op 20 juli onder de gewijzigde Finance Act 2021 gepubliceerd in de Staatscourant.

Hoewel deze bonus uitsluitend betrekking heeft op werknemers die in de twaalf maanden voordat ze worden betaald minder dan drie keer het minimumloon verdienen, kan ze nu door meer werknemers worden opgenomen, dankzij de verhoging van het minimumloon met 2,2% op 10 oktober. 2021.

En dus, als een site publieke dienstMedewerkers die maximaal € 4.768,41 ontvangen, vergeleken met de vorige € 4.631,74, komen nu in aanmerking voor de Koopkrachtbonus.

Het is de ondernemer die beslist

Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat deze bonus, ook wel “Pepa” genoemd, wordt toegekend op basis van de wens van de werkgever, die beslist om deze toe te passen of niet. De bonus gaat in op 1 juni 2022 en moet uiterlijk op 31 maart 2022 worden uitbetaald.

Bovendien is het, indien het minder dan 1.000 euro bedraagt, vrijgesteld van belastingen, premies of sociale premies. In het geval van ondertekening van een winstdelingsovereenkomst, of voor “tweedelijns” werknemers, vooral deelnemers tijdens de gezondheidscrisis, is de grens echter 2.000 euro.

READ  Le comparo des voisins - Dominique et son Ford Ranger de 2002 découvrent la version actuelle du pick-up américain