Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Macron vraagt ​​regering om “na te denken over maatregelen om Fransen te beschermen”

Het plotselinge einde deze maand van China’s “zero Covid”-beleid, aangezien het land een explosie van het aantal gevallen ervaart, heeft alarm geslagen in veel landen, waaronder Frankrijk, dat “preventieve maatregelen” overweegt.

De aankondiging door Peking van het beëindigen van het “zero Covid”-beleid op 8 januari werd door verschillende landen, waaronder Frankrijk, met grote bezorgdheid ontvangen, aangezien China wordt geconfronteerd met ’s werelds grootste golf van vervuiling.

“Emmanuel Macron heeft de regering al gevraagd na te denken over passende maatregelen om de Fransen in dit kader te beschermen en zowel op nationaal als Europees niveau kennis te maken”, wijst Elysee woensdag op BFMTV.

En het presidentschap van de republiek specificeerde: “Momenteel een verzoek om onderzoek en voorbereiding van voorstellen in de komende dagen.”

Italië, Japan, de Verenigde Staten nemen maatregelen

Italië Het heeft al verplichte testen aangekondigd voor alle reizigers uit Chinaterwijl de Verenigde Staten Denk aan statistieken van hetzelfde type. “De internationale gemeenschap maakt zich steeds meer zorgen over de huidige uitbraak van Covid-19 in China en het gebrek aan transparante gegevens, waaronder gegevens over de sequentie van het virale genoom, gerapporteerd door de Volksrepubliek China”, zeiden Amerikaanse functionarissen anoniem, verwijzend naar de Volksrepubliek van China. China.

Van zijn kant herstelt Japan vanaf vrijdag de verplichte PCR-tests voor reizigers van het vasteland van China. Ook het eiland Taiwan, waarvan China claimt dat het tot zijn grondgebied behoort, kondigde aan viruscontroles uit te voeren op reizigers van het vasteland.

Een epidemische golf die “onmogelijk” te meten is

De abrupte ommekeer in het gezondheidsbeleid van Peking maakte een einde aan bijna drie jaar van massale tests, lockdowns en langdurige quarantaines die zowel de toeleveringsketens van het land als de Chinese economie, de op een na grootste ter wereld, ernstig hebben verstoord. Alle reizigers die aankomen in China moeten sinds maart 2020 verplicht in quarantaine.

READ  De Vikingen ontdekten Amerika ... 400 jaar voor Christoffel Columbus en het is een zonnestorm die ons in staat stelt om het te bevestigen

De eerste duurde drie weken en werd teruggebracht tot slechts één week in juni en vervolgens tot vijf dagen vorige maand. Als deze regel in januari wordt geschrapt, wordt Covid-19 opnieuw geclassificeerd als een infectieziekte van klasse B, waardoor de autoriteiten de controles kunnen versoepelen. Dinsdag kondigden de Chinese immigratieautoriteiten de geleidelijke hervatting aan van de afgifte van paspoorten voor “toeristen” en “bezoekende vrienden in het buitenland” vanaf 8 januari.

De Chinese autoriteiten realiseerden zich dat de omvang van de epidemische golf nu “onmogelijk” was om te meten en verminderden het aantal criteria voor het toeschrijven van sterfgevallen aan Covid. Woensdag registreerde het Chinese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding 5.231 nieuwe infecties en drie sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in het hele land, en de aantallen zijn mogelijk onderschat omdat patiënten zichzelf niet langer hoeven aan te geven.

Philip Corby met AFP