Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een zeldzame hagelstorm treft Koeweit

Een man en kinderen in Umm Al-Hayman na een hagelbui in Koeweit op 27 december 2022 – Yasser Al-Zayyat/AFP

Zo’n episode is zeer zeldzaam in dit land, dat bijzonder kwetsbaar is voor de opwarming van de aarde.

Een zeldzame hagelbui in Koeweit, een van de heetste woestijnlanden ter wereld, heeft woensdag inwoners weggevaagd, omdat wetenschappers zich er zorgen over maakten. Gevolgen van klimaatverandering In dit rijke Golfland.

“We hebben in 15 jaar niet zo’n grote hoeveelheid kou in de winter gezien”, vertelde voormalig directeur van de Meteorologische Afdeling in Koeweit, Muhammad Karam, aan AFP.

Woensdag maar ook dinsdag is er hagel gevallen in Umm al-Hayman, zo’n 50 kilometer ten zuiden van de gelijknamige hoofdstad van het land. Kinderen trokken warme kleren aan om de kou op te vangen, terwijl netizens sociale media overspoelden met foto’s en video’s van gedeeltelijk in hagel gehulde wegen.

De weerdiensten zeiden dat er in sommige gebieden tot 63 mm regen viel, en zeiden dat het weer vanaf woensdag zou verbeteren.

Het land dreigt onleefbaar te worden

Muhammad Karam waarschuwt dat hagelbuien “zeldzaam” zijn in Koeweit, maar dat ze de komende jaren kunnen toenemen als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering.

de Golfstatenrijk aan olie-lijdt aan zeer hoge zomertemperaturen en loopt het risico in bepaalde tijden van het jaar onbewoonbaar te worden Opwarming van de aarde, aldus wetenschappers. In 2016 vestigde het kwik daar een wereldrecord, op 54 graden Celsius.

In delen van het land zou de temperatuur tussen 2071 en 2100 4,5 graden boven het historische gemiddelde kunnen stijgen, aldus de Milieudienst.

READ  Directeur zegt dat Oekraïense werknemers van Zaporizja Power Plant het slachtoffer zijn van Russisch misbruik

Origineel artikel gepubliceerd op BFMTV.com

Video – Hagel in Jerond: een hightech carrosserieherstelcentrum om beschadigde auto’s te behandelen