Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Macron beweert dat hij tijdens zijn beloften “verkeerd begrepen” werd

Macron beweert dat hij tijdens zijn beloften “verkeerd begrepen” werd

De president van de republiek reageerde op de controversiële zin over klimaatverandering terwijl hij de Fransen wenste. Volgens hem was het eerder een “milieuwaarschuwingsbericht” dan een “ontkenningsbericht”.

“Er was veel kwade trouw.” In een video die dinsdagavond op zijn YouTube-kanaal is geplaatst, verduidelijkt Emmanuel Macron de controversiële zin die hij tijdens zijn nieuwjaarswens op 31 december heeft uitgesproken.

“Wie had de golf van inflatie kunnen voorspellen die op deze manier werd veroorzaakt? Of de klimaatcrisis Weer geweldige effecten deze zomer in ons land?Toen schoot hij, tot ongenoegen van veel Fransen.

Met deze zin wekte het staatshoofd de indruk de klimaatverandering en de impact ervan te ontdekken. Deze vraag heeft grotendeels gekozen milieuactivisten beziggehouden, maar ook wetenschappers die al enkele jaren waarschuwen voor dramatische klimaatgebeurtenissen die op komst zijn en komen, als het gedrag niet verandert.

“milieuwaarschuwingsbericht”

Dus de president verklaarde in zijn video waarin hij ‘milieuvragen’ beantwoordde, dat hij ‘verkeerd begrepen’ was.

Hij rechtvaardigde zichzelf: “Ze wilden dat ik in feite zei dat ik geen enkel rapport van het IPCC, IPBES, van alle experts zou lezen en dat ik in 2022 klimaatverstoringen zou zien.”

Volgens Emmanuel Macron wilde het staatshoofd tijdens zijn toespraak laten doorschemeren dat “het sneller ging dan verwacht”.

Daarom was het een “milieuwaarschuwingsbericht” en geen “ontkenningsbericht”, zoals velen het wilden “karikaturen”.

De president kondigde dinsdag ook aan dat hij “vóór eind januari (…) een raad voor ruimtelijke ordening” zal bijeenroepen om “te beoordelen wat we de komende jaren en decennia moeten doen”.