Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maar Spanje, gewend aan hoge zomertemperaturen, is verstikkend

Hittegolfdag in Sevilla, 13 juni 2022. Christina Koekler/AFP

Na een recordmaand in mei en de oudste hittegolf in de geschiedenis in juni, biedt juli de Spanjaarden een van de langste hittegolven sinds 1975.

“Verfrissend water!” In dit kleine winkeltje in het centrum van Madrid viel de grote handgeschreven brief op wit papier op, geschokt door de toeristen, verbijsterd door de zinderende hitte. De temperatuur was op vrijdag halverwege de middag 39 graden Celsius in de schaduw, in de gemiddelde temperatuur die de hele week in de Spaanse hoofdstad werd waargenomen. Als het land bekend staat om zijn zon en hoge zomertemperaturen, stikken de Spanjaarden zelf. “Het is normaal om warmte te hebben in de zomer, maar deze hitte is niet normaalHet Spaanse Meteorologisch Agentschap (Aemet) vatte het afgelopen zaterdag op Twitter samen.

Op het hoogtepunt van de hittegolf, tussen dinsdag en donderdag, werd in verschillende steden de 44 graden Celsius overschreden. Dit was bijvoorbeeld het geval in Cordoba en Sevilla In Andalusië, of in Badajoz in Extremadura, aan de grens met Portugal, een land dat ook te kampen heeft met extreme hitte. Bijna overal in Spanje moet je minstens een uur wachten…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 73% om het te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  De influencers die zijn benaderd door een mysterieus communicatiebureau