Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maakt de airconditioner je ziek?

Het eerste probleem is echter dat airconditioning de lucht niet alleen koelt, maar ook uitdroogt. Dit kan, bij de meest kwetsbare onderwerpen, maar ook bij anderen, bij overmatig gebruik, irritatie van de neusgangen en droogheid veroorzaken. Dr. Matteo Calavioni, leidde het interview frankrijkinfobevestigt dit: “Het principe van airconditioning is om de lucht te recirculeren en af ​​te koelen terwijl deze opdroogt. Vandaar het verschijnen van oog- of neusirritatie, jeuk, de drang om te niezen, neusbloedingen of korstvorming. Oogirritatie treft vooral mensen die contactlenzen dragen Om dit risico op uitdroging te verkleinen, zijn sommige apparaten uitgerust met een luchtbevochtiger.

Het tweede punt, zal airconditioning leiden tot de verspreiding van virussen? Consumenteninformatie en defensiemagazine Wat kies je Het geeft duidelijk aan dat airconditioning met een gesloten circuit, die alleen lucht verplaatst (net als ventilatoren), zorgt voor een betere circulatie van het virus. Er is dus een risico als er een virus in de ruimte is. Op de site staat dat “er geen voorzorgsmaatregelen genomen hoeven te worden als iedereen in goede gezondheid verkeert”.

Bovendien, volgens Dr. Wassim Labaki, hoogleraar interne geneeskunde aan de Universiteit van Michigan, onder vermelding van:Huffington Post, “Airconditioners bevatten waarschijnlijk besmettelijke of allergenen, zoals huisstofmijt, dus het is essentieel om deze apparaten te onderhouden en het filter regelmatig te vervangen om te voorkomen dat rotte lucht circuleert.”

En tot slot het derde punt, het risico op het ontwikkelen van reuma of gewrichtspijn. Richt tijdens lange ritten in de auto of op kantoor de stroom koude lucht niet naar u toe, omdat dit u blootstelt aan “torticollis en andere neuralgie”, benadrukt hij. gratis lunch. Het effect van de kou maakt de spieren stijver en kan leiden tot krampen. Werken op een computer met koude lucht in je nek is het winnende duo dat je rechtstreeks naar de dokter brengt!

READ  Bijna een kwart van de volwassenen in Europa wordt nu als 'zwaarlijvig' beschouwd

zonnesteek