Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Droogte en hittegolf: deze steden in Frankrijk waar het water niet meer uit de kraan stroomt

Frankrijk kampt al enkele weken met een zeer ernstige droogte. Watertekorten hebben directe gevolgen in veel gemeenten waar het drinkwater niet meer stroomt. Tankwagens, flessen… Apparaten verspreiden zich in een poging om waterstress te verlichten.

Overal in Frankrijk is er een tekort aan blauw goud. Frankrijk kampt al enkele weken met een ernstige droogte. Juli 2022 is de droogste maand sinds het begin van de weerrecords. Er viel slechts 9,7 mm regen.

Juli is historisch droog

“Het neerslagtekort in vergelijking met normaal was afgelopen juli meer dan 80%, na een lente die al over het algemeen droog was. Dit verergerde de uitdroging van de grond”, legt Frederic Long van Météo France uit. Frankrijk informatie. Geconfronteerd met deze ongekende situatie, bevinden verschillende gemeenten zich in een slechte situatie.

Dit is het geval van Valorelli in Dobbs, een klein dorp van ongeveer 130 inwoners waar kraanwater wordt vervoerd met een tankwagen. De bron die de stad voedt, staat droog door het gebrek aan regenval in de omgeving. Op 2 augustus moest volgens rapporten 30.000 liter water in het netwerk worden gevoerd om geen droogte te veroorzaken Frankrijk 2.

Als het water bruin wordt

Zonder brandstof komen te zitten is precies de situatie die de inwoners van Olliers in de Var ervaren. Helder water wordt meestal bruin. En terecht: toen het grondwater droog was, begon de pomp de bodem van de grondwaterspiegel op te zuigen, wijst hij Frankrijk informatie. Om gevaar voor de gezondheid van de bewoners te voorkomen, werd het water afgesloten.

READ  Een oude mammoetslagtand werd bij toeval gevonden op een diepte van 3000 meter

Dus de 700 bewoners zaten zonder drinkwater van de kraan. “Binnen drie uur kregen de bewoners flessen”, getuigt Arnaud Fouquet-Lemaitre, de burgemeester van de stad.

‘We kunnen een black-out krijgen’

In Braspartes in Finistère kwamen in de maand juli veel huizen in de stad zonder water te zitten. De details citeerden burgemeester Anne Rowland dat “de tank van 200 kubieke meter leeg was, dinsdag 12 juli 2022. Aan de andere kant is de vraag erg hoog vanwege de hoge temperatuur, vooral voor vee.” ten westen van Frankrijk.

In Creuse werden enkele duizenden inwoners gevonden met kleine druppeltjes water in de kraan in Bord-Saint-Georges. “We zitten echt aan de kabels en dat betekent dat als iedereen zijn steentje niet bijdraagt, we in augustus een stroomstoring kunnen krijgen en we geen water meer hebben”, legt een intergemeentelijke drinkwatervoorzieningsmanager uit. Geciteerd uit de Vereniging van Gemeenten door Frankrijk informatie.

Soortgelijke gevallen doen zich de afgelopen weken voor of hebben zich voorgedaan in de vier hoeken van Frankrijk. Naarmate de dagen verstrijken, wordt de ProPluvia-kaart met de bevelen die het watergebruik in gemeenten beperken, steeds roder. De situatie wordt zorgwekkend, hoewel er de komende weken geen zware regenval wordt verwacht.