Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Low-cost bedrijf Volotea aangeklaagd wegens te lang blijven

Volotea in het midden van de onrust. En dinsdag boetes van 350.000 euro Spaanse goedkope luchtvaartmaatschappij en zijn mensenrechtenverdediger, die voor de politierechter van Nantes verscheen wegens schending van de wettelijke arbeidsduur. Tussen april en september 2018 constateerde de Arbeidsinspectie al 76 overtredingen van de maximale vliegduur voor op de luchthaven gestationeerde piloten en cabinepersoneel. Atlantische Nantes. Het gaf ook aan, tijdens de maand juli 2018, 89 overtredingen van het stopzetten van het werk achtereenvolgens met de tijd van de vlucht.

De arbeidsinspecteur die verantwoordelijk was voor de zaak aan het hoofd van het commando zei dat sommige gezagvoerders “bang waren voor de vliegveiligheid” en bij haar hadden geklaagd over “verslechterende vliegomstandigheden”. “Ik heb bij andere luchtvaartmaatschappijen gekeken en ik heb nog nooit zulke lange vluchttijden gezien als Volutia”, zegt Loéva Boudigou.

Volutia zegt over de ‘goodwill’-fout

Tijdens de hoorzitting verdedigden de advocaten van de luchtvaartmaatschappij en de mensenrechtenverdediger een “juridische fout”, “te goeder trouw” begaan. “We waren van mening dat de maximale vliegtijd die moet worden gerespecteerd, is wat de Europese regelgeving toestaat en niet de Franse regelgeving”, benadrukte de Volutia-mensenrechtenverdediger. In Frankrijk wordt de maximale vliegtijd voor piloten en cabinepersoneel geregeld door de burgerluchtvaartwetgeving. Het is lager dan de Europese regelgeving voorschrijft.

“De belangrijkste waarde die Volotea verdedigde, is veiligheid. Gerard Vanderel, de juridisch directeur van het bedrijf, verdedigde alle opmerkingen van onze Franse werknemers over deze kwestie. Drie vakbonden van piloten en cabinepersoneel, de civiele partijen tijdens het proces, hekelden hun “niet- bestaande” sociale dialoog binnen het bedrijf en de “complexe” relaties tussen medewerkers en management.

READ  De kracht om te concurreren tegen Nvidia's overname van ARM

Een boete tot 330 duizend euro?

Het Openbaar Ministerie eiste deze dinsdag een boete van 2.000 euro voor elke overtreding tegen de luchtvaartmaatschappij, in totaal 330.000 euro, en 100 euro voor elke overtreding tegen Human Resources-directeur Michel Nahon, ofwel 16.500 euro. Uitspraak is gereserveerd voor 7 juni. Volotea is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Nantes Atlantic Airport. Ga op zijn minst vooruit 42 bestemmingen vanaf Nantes deze zomer.

In september kreeg Volutia een boete van € 200.000 voor “undercoverwerk” voor het betalen van stipendia aan piloten in Spanje die al in Bordeaux werkten. luchtvaartmaatschappij hervatvan deze veroordeling.