Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lokale autoriteiten zeggen dat de lichamen van meer dan 1.500 Russische soldaten in het lijkenhuis van Dnipro liggen

Lokale autoriteiten zeggen dat de lichamen van meer dan 1.500 Russische soldaten in het lijkenhuis van Dnipro liggen

De burgemeester van Dnipro verzocht Russische moeders om “hun zonen te verzamelen” die tijdens gevechten in Oekraïne zijn omgekomen.

De loco-burgemeester van de stad, Mikhailo Lysenko, zei woensdag dat de lichamen van meer dan 1.500 Russische soldaten liggen in het mortuarium in Dnipro, een grote industriestad in het oosten van Oekraïne.

“Vandaag hebben we meer dan 1.500 Russische soldaten gedood in de lijkenhuizen van Dnipro, en niemand wil ze terughalen”, zei hij in een interview met de Russische media Nastutache Vremya (huidige tijd), gefinancierd door Washington. “Ze liggen in de mortuaria en hij hoopt dat Russische moeders hun zonen komen ophalen”, vervolgde hij.

‘Laat de Russische moeders de lichamen van hun zonen ophalen’

En hij vervolgde: “Wat je ook denkt, het zijn iemands kinderen. Hun moeders hebben ze opgevoed (…), ze hielden van ze, ze brachten ze op 1 september naar school”, terug naar de dagschool in Rusland.

“Ik heb een verzoek (…): we zullen alles organiseren, maar laat de Russische moeders de lichamen van hun zonen ophalen”, voegde hij eraan toe, zich kennelijk richtend tot de Russische autoriteiten.

Rusland zwijgt over de omvang van zijn verliezen sinds het begin van de invasie van Oekraïne. Het laatste officiële rapport, dat op 29 maart werd gerapporteerd, zei dat 1.351 mensen waren gedood en 3.825 gewond waren geraakt, maar vorige week erkende een woordvoerder van het Kremlin dat het land “aanzienlijke militaire verliezen had geleden”.

Dnipro, een industriestad met een bevolking van 1 miljoen inwoners die de rivier de Dnjepr doorkruist, markeert de grens van de oostelijke regio’s van het land en zou volgens deskundigen het volgende doelwit kunnen zijn van het Russische leger, dat heeft besloten zich opnieuw te concentreren op de oosten van het land. .

READ  Een passagier van een cruiseschip is bijna 21 uur nadat hij in zee was gevallen levend teruggevonden