Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lichaamsbeweging is effectief, maar welke?

Lichaamsbeweging is effectief, maar welke?

Na het bekijken van meer dan 1.000 onderzoeken, keken Australische onderzoekers naar de effecten van lichaamsbeweging op geestelijke gezondheidsproblemen. Wetenschappers hebben het gevonden Lichamelijke activiteit verbetert de symptomen van angst, depressie en psychische problemen. In sommige gevallen kan bewegen effectiever zijn dan medicatie of psychotherapie.

de resultaten Ze zijn het meest effectief wanneer de symptomen van depressie mild of matig zijn, en in het geval van stress en angst. Eerdere studies hebben deze voordelen al aangetoond. Bovendien beveelt het National Institute of Health and Medical Research Inser fysieke activiteit aan vóór voorgeschreven medicatie. Bij milde tot matige depressie.

Er zijn verschillende hypothesen naar voren gebracht om de voordelen van lichaamsbeweging op de stemming te verklaren: endorfines, neurotransmitters die worden geproduceerd tijdens fysieke activiteit, kunnen de verbetering van de stemming verklaren.

Een andere genoemde manier is Verhoogde lichaamstemperatuur tijdens inspanning. Het kan spierspanning verminderen en zo de neuronale activiteit moduleren, waardoor angst wordt verminderd. Ook verbetert lichaamsbeweging de slaapdie een belangrijke rol speelt in de geestelijke gezondheid. Naast fysiologische factoren zijn er ook relevante psychologische en sociale factoren.

Welke oefeningen moeten prioriteit krijgen?

Het goede nieuws is dat Allerlei oefeningen hebben een positief effect Afhankelijk van de stemming: uithoudingsoefeningen, spieropbouw, zoals gewichtheffen, yoga … Het is dus niet nodig om te tennissen als je liever fietst.

De onderzoekers merken echter op Kleine verschillen Yoga en andere mind-body-praktijken lijken effectiever te zijn bij angst, terwijl weerstandsoefeningen grotere effecten hebben op depressie. Dat bleek ook uit het onderzoek Trainingen met hoge en gemiddelde intensiteit waren het meest effectief van lage intensiteit. Een stevige wandeling is voordeliger dan een langzaam tempo.

READ  In Al-Shir stort een meteoriet neer in zijn tuin: een zeldzame ontdekking

Duur, voorzorgsmaatregelen… wat u moet weten voordat u begint

Minimale oefening 2u30 per week. Maximale voordelen worden behaald met 6-12 weken lichaamsbeweging. Daarna is het toegestaan Consolidatie van de verkregen effecten.

Maar let op, Lichamelijke activiteit is geen wondermiddel. zij Niet geschikt voor ernstig depressieve mensen Die niet de energie hebben om een ​​sportprogramma te volgen. Integendeel, het kan hun gevoelens van falen versterken, die vaak al aanwezig zijn bij deze patiënten.

Bovendien, zoals de onderzoekers aangaven, moet er een programma voor lichaamsbeweging worden ontwikkeld om volledig effectief te zijn met een zorgprofessional Zodat patiënten niet alleen worden gelaten.

Maar vandaag, in Frankrijk, Sport voorschrift Evolueren maar nog steeds veel obstakels hebben: financiering maar ook mentaliteit. Lichamelijke oefeningen zijn echter echte medicijnen voor lichaam en geest. Het is nu goed bewezen.

De redactie adviseert

Nieuws van de RTL-redactie in je mailbox.

Schrijf je dankzij je RTL-account in voor de RTL-nieuwsbrief en volg dagelijks al het nieuws