Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Let op de grootte van uw back-up

Let op de grootte van uw back-up

De WhatsApp-berichtenservice bewaart geen kopie van uw online berichten zoals Messenger. In plaats daarvan gebruikt de dienst het back-upsysteem van Google op Android, of iCloud op iPhones. Google zal limieten opleggen.

Bron: WhatsApp

Als je WhatsApp op een nieuwe smartphone installeert, begin je helemaal opnieuw als het om chats en bijlagen gaat. Meta bewaart uw gesprekken lokaal op uw apparaat en niet op een server in de cloud zoals Messenger dat doet. Dit is ook de reden waarom u, om uw discussies op uw computer of op internet te vinden, eerst moet synchroniseren met de smartphone-app.

Om mensen in staat te stellen hun gesprekken te bewaren, heeft WhatsApp een back-upsysteem opgezet in de cloud, op Google-servers in het geval van Android-smartphones, of op iCloud voor Apple iPhones. Google kondigt de implementatie van beperkingen aan.

Let op de vrije ruimte die je hebt op Google

Vanaf december 2023, met een geplande uitrol tot begin 2024, wordt WhatsApp op Android bijgewerkt, zodat het gewicht van de back-ups van je Google-account wordt afgetrokken.

Sinds enkele maanden heeft Google het onbeperkte aantal back-ups van zijn services beperkt tot ongeveer 15 GB beschikbaar wanneer u een Google Drive-account aanmaakt. Deze update is een nieuwe stap in deze richting. Met andere woorden: Google zal nu uw Google Foto’s-, Google Drive-, Gmail- en WhatsApp-back-ups aftrekken van de ruimte die u op uw Google-account heeft. Als je bijna geen ruimte meer hebt, heb je een Google One-abonnement nodig.

Anders raadt het bedrijf aan bepaalde items uit uw Google Foto’s- of WhatsApp-back-up te verwijderen. Met elk van deze advertenties riskeert Google zijn platform minder aantrekkelijk te maken. Er moet echter worden opgemerkt dat het bedrijf hier in lijn is met de gevestigde praktijk aan de iPhone-kant. WhatsApp-back-up naar iCloud wordt ook afgetrokken van de door Apple ter beschikking gestelde opslagruimte.

READ  Voorafgaand aan Black Friday lanceert Amazon deze donderdag 7 waanzinnige deals 🔥