Les Bleuets versloeg Zwitserland en ging door naar de kwartfinales

Axel Allag, Media365, gepost op woensdag 28 juni 2023 om 22:37 uur.

Frankrijk U-23 nationale team won voor de derde keer in drie wedstrijden op de U-23 Euro tegen Zwitserland (1-4). Het Franse nationale team heeft zich zelfs geplaatst voor de kwartfinales en staat op het programma voor zondag tegen Oekraïne.

Drie van de drie voor het Frankrijk U-23 team en vooral gekwalificeerd in de kwartfinales. In deze Euro Espoirs bieden de dagen van Sylvain Ripoll de inhoud van een enkele wedstrijd tegen Suisse om een ​​​​geldige knuppel te vinden voor de fase van eliminatie directe du tournoi en cela een lange uitzending et het geval dat de mercredi soir de façon meer subie qu ‘iets anders. Met een drietal OL-spelers die de aanval opzetten – El Sharqi, Gouiri, Barkola – opende Les Bleuets de score in de 16e minuut na een strafschop omgezet door Kouiri na een overtreding op Cherki (0-1, 16). Frankrijk was toen geschokt en kwam logischerwijs binnen met een briljante gelijkmaker van Ndoye, die profiteerde van een voorsprong van Amdoni om Chevalier te misleiden (1-1, 35e).

De tweede kwartfinale op rij voor de stemming

Tot aan de rust had Frankrijk enkele kansen laten liggen en kon zich (bijna) gelukkig prijzen met een gelijkspel terug in de kleedkamer. Vanaf het begin van de tweede helft blokkeerde Chevalier een krachtig schot van Amdoni en deze opwinding was de enige in de tweede helft die hij enigszins beheerste, aangezien het individuele talent van de spelers van Sylvain Ripoll het verschil maakte. Op het uur combineerde Barkola met Goweri voordat hij Blue de leiding gaf (1-2, 65). Vervolgens kon het Franse team hun voordeel vergroten met een geweldig individueel werk van Cherki, die ter ondersteuning kon profiteren van een prachtige worp van Gouiri (1-3, 76). Zeer aanvallend op zijn klim maakte Maxence Caqueret, gevonden door Barcola, het festival af met een droog schot vanaf rechts (1-4, 81). Met de overwinning van Noorwegen op Italië in de andere wedstrijd (0-1) bevestigde Zwitserland zijn kwalificatie in de kwartfinales met het aantal gescoorde doelpunten (5 tegen 4 voor Italië). Voor Frankrijk wordt het zondag een nieuwe confrontatie tegen Oekraïne (gekruist in de kwalificaties), terwijl Al-Nati het zaterdag opneemt tegen Spanje. In 2021, in deze fase van de competitie, werden Les Bleuets uitgeschakeld tegen Nederland (2-1)…

READ  Angers: de hete reactie van Claude Boyle op zijn toekomst