Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lagardère, de laatste trofee op de Bolloré “visplank”

Verhaallijn – Veertig jaar lang reproduceert Vincent Polloré dezelfde tactieken voor het nemen van bochten en het controleren van bedrijven, die vaak familiebezit zijn.

Het is alsof je naar een goede spannende film kijkt die je eerder hebt gezien. We kennen het einde, maar we werden geraakt door het plot. Sinds het voorjaar van 2020, midden in de eerste golf van Covid-19, kocht Vincent Bollory zijn eerste aandelen in de Lagardère-groep, het einde van het verhaal is geschreven: hij neemt het over. Achttien maanden later is het voorbij. De methode van Bolloré, die al veertig jaar haar reputatie en fortuin heeft gemaakt, heeft gewerkt. alweer.

Vivendi, waarvan de Bolloré Group de grootste aandeelhouder is, sloeg woensdag de laatste nagel aan de doodskist van de onafhankelijkheid van Lagardère Group. Openbaar bod wordt gelanceerd. Wat als de andere aandeelhouders, ook zij? Arnaud Lagardereof hun achternamen meebrengen of niet; Vivendi bezit al 45,1%. De groep heeft reeds aandelen ingekocht in het Amber Fund (17,9% van het kapitaal). Het is hetzelfde fonds dat actief is tegen de aanslagen dat Vincent Polloré voor het eerst de Lagardère-groep te hulp schoot. “Arnaud Lagardère bracht

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 91% om te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Europa zal naar verwachting stijgen na sterk herstel van Wall Street - 27-06-2022 om 07:57