Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lagarde (Europese Centrale Bank) wijst op opwaartse risico’s voor groei

LAgardE (ECB) pleit voor groeirisico's

LAgardE (ECB) pleit voor groeirisico’s

FRANKFURT (Reuters) – De pandemie blijft wegen op de economie van de eurozone, maar de groei kan sneller herstellen dan verwacht naarmate de consumptie van huishoudens herstelt, zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank.

“Hoewel de verspreiding van mutaties in het virus een bron van neerwaartse risico’s blijft, kunnen een verbeterde wereldwijde vraagvooruitzichten en een sneller dan verwachte stijging van de consumentenbestedingen zich vertalen in een sterker herstel”, zei ze. Tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement.

Ze voegde eraan toe dat het nog geen tijd was om de rente te verhogen, aangezien de Europese Centrale Bank ervoor moest zorgen dat er voldoende financieringsvoorwaarden werden gehandhaafd.

“De aanhoudende stijging van de marktprijzen zou zich meer in het algemeen kunnen vertalen in strakkere financieringsvoorwaarden voor de hele economie”, legde ze uit, terwijl ze de monetaire-beleidsverklaring van 10 juni herhaalde.

“Een dergelijke verkrapping zou voorbarig zijn en een risico vormen voor het huidige economische herstel en de inflatieverwachtingen.

(Rapportage door Balaz Kourani, Franse versie door Marc Angrand, redactie door Jean-Michel Belleau)

READ  Een tegenstander werd na een noodlanding op de luchthaven van Minsk aangehouden