Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Krijgen automobilisten vakantiebrandstof?

Krijgen automobilisten vakantiebrandstof?

De voortzetting van de stakingsbeweging, op woensdag, doet de vrees rijzen voor een brandstoftekort in de komende schoolvakanties, wat de bewegingen van veel Fransen in de regio bij deze gelegenheid ernstig zal bemoeilijken.

Halloween nadert en met die deadline doemt het spook van een brandstoftekort op. Deze herfstvakantie vindt dit jaar plaats, voor de hele regio, van zaterdag 22 oktober tot 7 november, dus in slechts tien dagen. Maar de sociale beweging gaat door in de raffinaderijen, wat ernstige problemen heeft veroorzaakt in de bevoorrading en het tekort aan de pomp voor automobilisten. In totaal staat 31,3% van de tankstations droog, zonder brandstof of meer, volgens cijfers die dinsdag door het ministerie van Milieutransformatie zijn vrijgegeven.

Een situatie die bij tankstations niet van de ene op de andere dag kan worden opgelost. Volgens Jean-Marc Durand, directeur van TotalEnergies van Refining Europe, in een interview dinsdag op BFMTV, zal het in het geval van het opheffen van de “blokkerende punten” op het niveau van de raffinaderij nodig zijn om een ​​”grote week” te berekenen om een ​​normaal ritme te vinden van levering aan tankstations.

2 tot 3 weken om een ​​pre-crisis aanbieding te vinden

“Als de raffinaderijen morgen weer gaan werken, zullen vijf tot tien dagen het mogelijk maken om een ​​goed leveringsniveau te vinden”, zegt Francis Buss, hoofd van de brandstoftak van de Federation of Mobilians, die 5.800 tankstations heeft. In feite hebben raffinaderijen een voorraad kant-en-klare producten die momenteel verboden zijn. “Het duurt 20-48 uur om het naar pijpleidingen te sturen die 200 magazijnen in het gebied bevoorraden”, vertelde de vertegenwoordiger van het station ons.

Dus, “over tien dagen zullen we een presentatie vinden van 80-90% in vergelijking met de staat van vóór de crisis, schatte hij, voordat hij eraan toevoegde: om een ​​100% pre-crisis staat te vinden, aan de andere kant, duurt het twee tot drie weken”.

Deze schattingen zijn echter gebaseerd op de aanname van terugkeer naar werk, wat op dit moment verre van duidelijk is. Ondanks de overnamedreigementen die Elizabeth Bourne de dag ervoor had ontvangen, hernieuwden de werknemers van TotalEnergies en Esso-ExxonMobil woensdagochtend hun staking. Tegelijkertijd voerde de regering haar dreigement uit en startte de overnameprocedure op het raffinaderijdepot van ExxonMobil in Gravenchon-Port-Jérôme.

READ  Het belastingprogramma voor het opsporen van niet-geautoriseerde zwembaden maakt veel fouten

Maar deze maatregel zal niet leiden tot een volledige hervatting van de activiteit. De gouverneur kan namelijk geen volledige of normale dienstverlening creëren en moet binnen deze eis genoegen nemen met een minimale dienstverlening om het stakingsrecht niet te schenden.