Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Krampouz Double Plancha Design Test: prestaties en bruikbaarheid

De Plancha Design Double van Krampouz biedt twee onafhankelijke kookzones. Elk wordt verwarmd door een weerstand van 1800 W en kan worden ingesteld tussen 50°C en 300°C – we hebben echter tot 345°C gemeten op het oppervlak van het paneel.

Net als de andere roestvrijstalen panelen in onze vergelijking, heeft Plancha Design Double wat tijd nodig om op te warmen. Dus wachtten we ongeveer 6 minuten en 20 seconden voordat onze recorder 230 graden Celsius op het heetste punt aangaf, wat nog steeds net iets lager is dan bij Blancha dubbele smaak Van dezelfde fabrikant en Bakplaat Pro Lagrange. De snelste plancha in onze vergelijking, namelijk Grilltiming Senya, het duurt maar twee minuten om deze temperatuur te bereiken.

Maar als plancha-kramp te lang duurt om op te warmen, duurt het ook langer om naar beneden te gaan. Deze hoge inertie zorgt voor een relatief constante temperatuur.

Door deze in te stellen op 230°C, varieert de temperatuur met ongeveer dertig graden in het midden van de kookzones, dat wil zeggen op het heetste punt en het meest gevoelig voor veranderingen in de staat van de weerstand. In de buitenwijken zijn deze verschillen iets kleiner, maar daar is de temperatuur ook iets lager. Als het verschil tussen het midden en de bovenkant van de plaat of zijkanten erg klein is, zal de onderkant nog steeds veel koeler zijn: we hebben tot 50°C lager geregistreerd door onze sonde 8 cm van de onderkant te plaatsen, die nog steeds erg ver en veel hoger dan het gat Ontworpen voor het aftappen van kookvloeistoffen.

READ  Juridische nederlaag voor Leclerc die de rioolvergunning wilde omzeilen, zijn verzoek werd afgewezen

Over het algemeen heeft de Plancha Design Double nog steeds meer temperatuur dan veel andere modellen, zoals Maxi Plancha XXL van Tefal; Bij haar zagen we tijdens het opwarmen een verschil van ongeveer 100 °C tussen het heetste punt en het koudste punt. De Bakplaat Pro Maar Lagrange staat bovenaan als je het hebt over homogeniteit, en Blancha dubbele smaak Ook was het een beetje beter.