Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Krachtige laser in ontwikkeling

Krachtige laser in ontwikkeling

Dit Europese land ontwikkelt wat de krachtigste laser ter wereld zal zijn, met stralen die helderder zijn (met een aanzienlijke marge) dan het helderste daglicht in de Sahara. Het team heeft zojuist € 98 miljoen aan financiering ontvangen voor dit ambitieuze project dat is ontworpen voor onderzoeksdoeleinden.

Krachtige laser ontwikkeld door de Britten

Deze ultrakrachtige laser is een project Het is ontwikkeld door het team van het Rutherford Appleton Laboratory Research Institute Agentschap voor wetenschaps- en technologiefaciliteiten (STFC). Dit is een Britse overheidsinstantie Deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Het team profiteert ervan Centrale Laser Facility (CLF) faciliteiten. om hun project uit te voeren. Voor dit onderzoekscentrum is de infrastructuur toegewezenStudie van toepassingen van hoogenergetische lasers.

Om dit te ontwerpen Een laser genaamd de Vulcan 20-20De onderzoekers ontvingen een financiering van £85 miljoen (of ongeveer €98 miljoen tegen de wisselkoers op het moment van schrijven).

Het project wordt gefinancierd door UK Research and Innovation (UKRI)Het is een overheidsinstantie die wordt gesponsord door het Britse Department for Business, Energy and Industrial Strategy. Het hoofddoel van UKRI is Onderzoek en innovatie floreren.

Revolutionaire technologie om de grenzen van wetenschappelijk onderzoek te verleggen

De Vulcan 20-20 zal een vermogen hebben dat twintig keer groter is dan dat van Vulcan, de krachtigste bestaande laser die in de plasmafysica wordt gebruikt. Met acht extra balken, De Vulcan 20-20 zal een revolutionaire technologie zijn. Wetenschappers hebben het over een laser die ‘een miljoen tot een miljard keer helderder is dan het zonlicht in de wereld’.

READ  De eerste Europeaan die een kunsthoornvlies plaatste bij een blinde patiënt

De toepassingen zijn breed Mogelijke toepassingen in bijvoorbeeld batterijenKernfusie, hernieuwbare energieën. Dankzij de enorme kracht van de laser kan één enkele puls meer energie leveren dan het hele nationale elektriciteitsnet van Groot-Brittannië.

De explosie zal slechts een biljoenste van een seconde duren en zal zich op kleine objecten richten. De bouw van deze krachtige laser zal naar verwachting zes jaar duren. Dit project zal hooggekwalificeerde banen creëren in de wetenschaps- en technieksector.

Deze nieuwe laser moet lang meegaan De grenzen van wetenschappelijk onderzoek en ontdekking verleggenOntdekkingen die al geleid werden door Vulcan. Dit laatste heeft hier bijvoorbeeld aan bijgedragen In kaart brengen hoe het coronavirus (COVID-19) cellen infecteert en beschadigt. Het maakte het ook mogelijk Het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor beveiligingscontrole Op luchthavens.