Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koude golf volgende week bevestigd

door Regis-cryptometeoroloog,

Aangezien de meteorologische lente op 1 maart begint en de winter over het algemeen zacht is in Frankrijk, komt er een koudegolf vanuit het oosten in ons land. Er blijven twijfels bestaan ​​over de duur en de ernst van deze late verkoudheid, maar dit is wat er in het algemeen opdoemt voor de komende week.

De winter liet zich eerder zien Matig en overwegend droog in heel Frankrijk. Sommige lentedagen hebben ons misschien doen geloven dat mooi weer nabij was, maar in het weekend zou een koude continentale oostenwind ons land binnenkomen. We moeten dus voorbereid zijn op een scherpe temperatuurdaling.
Anticycloon boven Scandinavië en oostenwind boven Europa


De meteorologische situatie zal op het hele Europese continent veranderen. In feite is er een sterke wervelwind richting de Oostzee. Hierdoor zal de wind naar het oosten over Europa draaien, met toenemende koude lucht uit Rusland. De temperatuur op het continent daalt vanaf dit weekend met soms wel 8 graden Celsius onder het gemiddelde, zoals in Duitsland bijvoorbeeld. Dit is droge lucht, die een beetje sneeuw naar deze continentale landen zal brengen. Deze oostenwind, ook wel “Moskou-Parijs” genoemd, trekt vanaf zondag richting Frankrijk. Opgemerkt moet worden dat deze verandering in meteorologische samenstelling gunstig is voor de vorming van depressies in de Middellandse Zee, wat uiteindelijk leidt tot reddende regens op het Iberisch schiereiland, de Maghreb-landen en Italië, na een zeer droge winter.


READ  Deze cyborg-kakkerlak met camera kan van een afstand worden gericht

Een briesje uit het oosten, droog en koud


Het weekend wordt de overgangsperiode tussen het milde weer dat we deze week meemaken. Zaterdag zal dus waarschijnlijk enigszins bewolkt zijn met enkele buien, die sneeuw op lagere hoogten in de Zuidelijke Alpen en de Pyreneeën brengen, voordat de wind ten noorden van de Loire waait. Zondag komt deze noordoostenwind ons land binnen en wordt het overal koud. De kou zal droog en enigszins scherp zijn, met een winters gevoel. Nachtvorst komt weer terug, ook in het zuiden van ons land.


Wat volgende week volgende week?


Deze droge kou lijkt aan het begin van de week in Frankrijk neer te strijken. Het Europese continent zal een vrij algemene koudegolf ervaren. Maar voor ons land blijven er twijfels over de duur en intensiteit van de afkoeling. In het licht van de numerieke modellen die zijn gebruikt om voorspellingen te ontwikkelen, voorziet het gemiddelde van de scenario’s in een vrij merkbare tijdelijke afkoeling, met temperaturen die 4-6 °C lager zijn dan de gemiddelden. Als de toch al hoge zon aan de hemel gedurende de dag positieve temperaturen van 4 tot 10 graden Celsius van noord naar zuid zou toestaan, dan zouden heldere nachten koel zijn met een algemene vorst, een bron van angst voor boomkwekers in het zuiden – ons land.


Deze koudegolf zal waarschijnlijk niet langer duren dan volgende week woensdag, met de langzame progressie van mildere zeelucht. Maar deze ontwikkeling zal nog steeds moeten worden bevestigd in onze komende updates, omdat de continentale anticycloon resistenter zal zijn dan verwacht.

READ  In Occitanie, een toestroom van patiënten op intensive care-afdelingen


Eindelijk, We zullen ons herinneren dat de kou van de winter Europa vanaf het einde van deze week zal binnenvallen. Frankrijk zal tijdelijk last hebben van oostenwind, die bij vrij droog weer een scherpe temperatuurdaling met zich mee zal brengen. Deze aflevering zou niet langer dan 3-4 dagen moeten duren en zal in het eerste decennium van maart behoorlijk merkbaar zijn, hoewel het niet uitzonderlijk is. Laten we inderdaad niet vergeten dat de maanden maart vaak worden gekenmerkt door echte golven van hagel en sneeuw in Frankrijk, vooral in 2005. Maar er zijn vrij recente gevallen: maart 2013 of het einde Februari en begin maart 2018 bijvoorbeeld.