Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koningin Elizabeth II zal voor het eerst in bijna zestig jaar de Britse troon missen

Koningin Elizabeth II zal voor het eerst in bijna zestig jaar de Britse troon missen

Deze “Historisch moment” In het Verenigd Koninkrijk: Prins Charles hield de traditionele toespraak vanaf de troon in het parlement in plaats van zijn moeder, koningin Elizabeth II. De koningin had maandagavond aangekondigd dat ze vanwege zijn bewegingsproblemen zou worden vervangen door haar zoon.

In 73 arriveerde de erfgenaam van de kroon in het parlement terwijl het volkslied klonk Moge God de koningin beschermen. In zijn versierde uniform las prins Charles namens de koningin de toespraak waarin het regeringsprogramma bij de opening van het parlement werd geschetst. Hij zat op de troon die aan de gemalin was gewijd, een kleiner symbool dan de troon van de koning. Aan zijn zijde waren zijn vrouw Camilla, 74, evenals zijn oudste zoon, prins William, 39, die voor de eerste keer aanwezig was, verder bewijs van de generatiewisseling die plaatsvindt. De kroon werd op een kussen geplaatst.

Het is pas de derde keer in haar 70-jarige ambtstermijn dat het 96-jarige staatshoofd deze officiële benoeming voor de Britse democratie heeft gemist. Ze was zwanger en was afwezig in 1959 en 1963. Het is ook de eerste keer dat ze wordt vervangen door de Prins van Wales, die haar al enkele jaren in het buitenland vertegenwoordigt en een steeds grotere positie inneemt.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Elizabeth II viert het ‘platina jubileum’ op het hoogtepunt van haar populariteit
Koningin Elizabeth II, in Windsor Castle, 28 april 2022, tijdens een bezoek aan de Zwitserse president Ignacio Cassis en zijn vrouw Paula Cassis

Buckingham Palace zei maandagavond in een verklaring:

De koningin had nog steeds af en toe mobiliteitsproblemen en besloot, na overleg met haar artsen, met tegenzin niet deel te nemen aan de troonrede. Op verzoek van Zijne Majesteit en met toestemming van de bevoegde autoriteiten zal de Prins van Wales de Troonrede namens haar voorlezen, samen met de Hertog van Cambridge [le prince William, petit-fils de la reine, deuxième dans l’ordre de succession au trône] ook aanwezig.

De koningin was de afgelopen jaren al bezweken om haar zware tiara te dragen bij deze zeer gecodificeerde ceremonie. Zijn afwezigheid roept vragen op over zijn deelname begin juni aan de platina-jubileumvieringen ter gelegenheid van de 70e verjaardag van zijn heerschappij.

READ  Armen doorgeven tussen Lambert Wilson en Sandrine Russo rond de barbecue

De koningin waarschuwde vorige week dat ze deze zomer niet aanwezig zal zijn op de Royal Garden Parties in Buckingham Palace. Haar laatste publieke optreden was tijdens een herdenkingsdienst op 29 maart voor wijlen haar echtgenoot, prins Philip, die vorig jaar op 99-jarige leeftijd stierf.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees ‘Ze wilde geen koningin zijn!’ “: Elizabeth II, de beroemdste vreemdeling ter wereld

De terugkeer van teleurgestelde kiezers

Na een paar dagen van grote tegenslagen bij de lokale verkiezingen, waarbij zijn partij bijna 500 zetels verloor, hoopt de conservatieve premier Boris Johnson met deze toespraak zijn bezorgdheid over de koopkrachtdaling te tonen en de schandalen te vergeten.

Nadat hij in juli 2019 triomfantelijk aan de macht kwam, zag hij zijn populariteit de afgelopen maanden kelderen, tegen de achtergrond van een koopkrachtcrisis, kritiek op zijn aanpak van de pandemie en een schandaal “Partijpoort” Wat hem een ​​boete opleverdeHet is de eerste voor een zittende premier.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Partigate: ondanks de conservatieve ontevredenheid heeft Boris Johnson een parlementair onderzoek niet kunnen vermijden

De toespraak begon met een belofte “Versterk de economie en help de kosten van levensonderhoud te dekken” Volgens een studie gepubliceerd door de Food Foundation hebben miljoenen Britten niet langer genoeg te eten, ondanks de hoge prijzen die gezinnen raken.

De tekst bevat maatregelen die de conservatieve basis zullen aanspreken, met name wetten die zijn gericht op het verminderen van de bureaucratie na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, dat vorig jaar van kracht werd.

READ  Mélanie Dedigama Single: breuk met Vincent, redenen onthuld

Ook de overheid wil voorkomen dat “Guerrilla-technieken” groepen houden van Extinction Rebelliongehaat door hun basis, die deed alsof ze wegen of openbaar vervoer afsneed De hardwerkende mensen pijn doen, de belastingbetalers miljoenen overheidsgeld kosten en levens op het spel zetten.. Om de deportatie van buitenlandse criminelen te vergemakkelijken, wil de regering de mensenrechtenwetgeving wijzigen.

Hij zou ook wetgeving aankondigen die gericht is op het verminderen van de bureaucratie na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, die op 31 januari 2020 volledig van kracht werd.

Deze reeks rekeningen, die hij noemde… “Super Zeven”, Het Verenigd Koninkrijk zal Om te gedijen als een moderne, dynamische en onafhankelijke natie Bij “Verander de oude EU-regels die niet werken in het VK”Hij legde aan de krant uit: Zondag Express.

Oppositieleider Labour Keir Starmer, die vorig jaar ook bekritiseerd werd voor het delen van bier en curry met een team van zijn partij, verhoogde de druk op zijn schouders door te zweren af ​​te treden als hij, net als de premier, een boete zou krijgen voor het overtreden van anti-Covid reglement.

De wereld met AFP