Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Komen uw reizen begin juli in gevaar?

Het begin van de zomer wordt geanimeerd op het sociale front in transport. Sinds donderdag 1 juli zijn er stakingsaankondigingen ingediend bij de SNCF en op de luchthavens van Parijs. Deze verplaatsingen zouden zich moeten uitstrekken tot zaterdag 3 en zondag 4, wat overeenkomt met het eerste weekend van de “juli”-vakantie.

Hieronder volgen de verstoringen die verwacht worden door de administratie van SNCF en Groupe ADP.

Het verkeer is enigszins verstoord in SNCF

Op 1 juli. SNCF-verkeer zal “bijna normaal”De afdeling kondigde donderdag aan met slechts enkele onderbrekingen op regionale sneltreinen. TER PASSAGIERS MOETEN VERWACHTEN “Sommige wijzigingen hebben betrekking op de sociale beweging, met name in Nieuw-Aquitanië en Occitanie”. Volgens het bedrijf, “Alle vluchten van Transilien, TGV Inoui, Ouigo, Intercités, Eurostar en Thalys zullen normaal verlopen”, op deze dag van de oproep tot een nationale staking gelanceerd door CGT-Cheminots. De eerste vakbond van de spoorweggroep roept op tot een algemene verhoging van lonen, werkgelegenheid en “Echte onderhandelingen voor hoge sociale status”.

Op 3 en 4 juli. Dit weekend gaat de beweging alleen over Ouigo. Gezien de Verschillende stakingsaankondigingenHet transportplan, verzorgd door CGT-Cheminots, Unsa railway, SUD-Rail en CFDT-Cheminots, wordt “Heel licht aangepast” Meer “100% van de klanten mag voor hen zorgen”, bevestigt de SNCF. In Ouigo, tijdens onderhandelingen met de vakbonden, stelde het management in het bijzonder voor om de maandelijkse bonus die aan de waarnemers wordt betaald te verhogen, evenals een bonus te betalen aan de monitors en stalagenten, volgens vakbondsbronnen. Door op te roepen tot een staking eisten vakbonden meer “verkenning” aan werknemers en aan de kaak gesteld ‘Verslechterende arbeidsomstandigheden’. Voor details over hun vluchten kunnen gebruikers de SNCF-website bezoeken.

READ  Hérault: Prachtige beelden van een door boeren geploegde parkeerplaats bij een supermarkt

Mogelijke vertragingen in Roissy en Orly

De oproep tot een staking op de luchthavens Roissy Charles de Gaulle en Orly, donderdag, kan leiden tot: Moeilijkheden bij het bereiken van wegen en vertragingen bij sommige vluchtenGroupe ADP, de directeur van deze apparatuur, waarschuwde woensdag. ’s Avonds was het echter voor het management “Er zijn geen items gekwantificeerd” Donderdag inpakken. aanbevelen aan reizigers“anticiperen” hun aankomst op de luchthavens.

Onze inspanningen zullen zijn om ervoor te zorgen dat vliegtuigen op zijn best worden vertraagd. “

Augustin de Romanet, CEO van Groupe ADP

op RTL

Drie vakbonden hebben stakingsaankondigingen ingediend die betrekking hebben op het eerste weekend van belangrijke feestdagen. De opzegging van Unsa loopt van donderdag tot maandag, terwijl de CGT en CFE-CGC oproepen tot een staking van vrijdag tot maandag. Deze organisaties pleiten voor intrekking van een plan tot wijziging van arbeidscontracten, dat voorziet in de afschaffing van enkele bonussen. Algemene stafvergaderingen zijn gepland op donderdagochtend in Roissy en Orly. Op beide luchthavens worden ook vrijdagochtend demonstraties verwacht. Het kan niet worden uitgesloten van annulering. van reizen, “Afhankelijk van de duur van de blokkade in en voor de stations” De Roissy en Orly waarschuwen CGT.