Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kiev en Moskou geven elkaar nog steeds de schuld van het bombardement op de Olenivka-gevangenis

Kiev en Moskou geven elkaar nog steeds de schuld van het bombardement op de Olenivka-gevangenis

De Britse ambassadeur in Oekraïne roept op tot een “onderzoek” naar wat er in Olynyivka . is gebeurd

De president van Oekraïne belde vrijdagavond om ‘Opzettelijke Russische oorlogsmisdaad’ Vrijdag bombardement op een gevangenis in Olenivka, Donetsk Oblast, bezette gebieden van Oost-Oekraïne.

Aanvankelijk was het Moskou dat Kiev erbij betrokken had, de Russische onderzoekscommissie die de Oekraïense strijdkrachten ervan beschuldigde “De gevangenis waar het Azov-regiment wordt vastgehouden, is beschoten met Amerikaanse projectielen van het HIMARS-regime.” (Meerdere raketwerpers). Het Azov-regiment onderscheidde zich door de verdediging van Mariupol, een strategische haven in het zuidoosten van Oekraïne. Na lange weken van belegering en verzet bij de staalpost Azovstal gaven in mei ongeveer 2500 Oekraïense strijders zich over aan het Russische leger.

De Oekraïense mensenrechtenfunctionaris Dmytro Lubinets zei zaterdag dat hij het Rode Kruis, dat toezicht hield op de terugtrekking van Azovstal-verdedigers, had gevraagd Olinevka te bereiken. Volgens hem heeft het Internationale Comité van het Rode Kruis dat niet gedaan “Op dit moment” Hij kreeg geen toestemming van de Russen. Hij zei op de nationale televisie:

Momenteel kunnen we alleen de video analyseren die we hebben. Ten eerste werden deze kazernes apart gebouwd – voor ons is dit een indicatie dat dit een Russische militaire operatie met voorbedachten rade was. Volgens voorlopige gegevens nemen we aan dat de explosie binnen plaatsvond.

Volgens hem wordt deze versie bevestigd door het feit dat: “De aangrenzende kazerne was niet beschadigd, zelfs de ramen waren niet gebroken. Evenzo raakten de Russische soldaten door een wonder niet gewond”, voltooide hij. De Britse ambassadeur in Oekraïne Melinda Simmons schreef in een tweet:

READ  Met de verovering van Robotyne versnelt het tegenoffensief van Kiev

Dit lijkt deel uit te maken van een steeds verontrustender patroon van de ergste soorten mensenrechtenschendingen, en mogelijk oorlogsmisdaden, die straffeloos worden begaan in het bezette oosten van Oekraïne.