Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kiev beweert 88 steden heroverd te hebben op Russische troepen in de regio Cherson…

Kiev beweert 88 steden heroverd te hebben op Russische troepen in de regio Cherson…

12:50 uur: The Wagner Military Company, gemaakt door het Russische Ministerie van Defensie, volgens een voormalige huurling.

In de Donbass van Oekraïne, en vervolgens in Syrië, diende Alexander Zlodev enkele jaren in de Wagner-groep. Voor de voormalige huursoldaat, die politiek asiel zocht in Frankrijk, werd dit Russische paramilitaire bedrijf, opgericht in 2014, vanaf het begin gezocht en uitgerust door de Russische autoriteiten. « J’étais présent au moment de la création de cette organisation», bevestigt Alexander Zlodeev, 53 jaar, rencontré door l’AFP Lundi au Centre d’accueil des demandeurs d’asile politique, sur le site de l’aéroport Parisien Roissy- Charles de Gaulle.

Deze magere, lichtogige en kortharige man, die donderdag het grondgebied mocht betreden na aankomst in Frankrijk op 12 oktober, herinnert zich dat hij tussen 2014 en 2015 bij de Wagner Group kwam, toen het conflict uitbrak. In Donbass verzetten pro-Oekraïense troepen zich tegen pro-Russische separatistische troepen. In die tijd was hij volgens hem een ​​van de organisatoren van de Russische Mars, een jaarlijkse bijeenkomst van extreemrechtse of royalistische groeperingen. Agence France-Presse kon zijn verklaringen niet verifiëren.

“We kregen informatie dat de Russen worden vermoord in de Donbass, in de regio Lugansk, omdat ze Russisch spreken. Dus gingen we naar de verdediging van de Russen. Daar werden we opgemerkt en kregen we aangeboden om zich bij Wagner aan te sluiten. ” Maar hij verzekert hem dat hij niet vocht: “Ik werkte op het hoofdkwartier, voor de computer van het apparaat, in een kantoor dat verantwoordelijk was voor het beheer van de troepen”, zei hij.

READ  Zonder dat hij het weet, proeft de Amerikaanse minister van Financiën paddo's in China