Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Khosta-2: Wat is dit nieuwe coronavirus dat resistent zal zijn tegen vaccins?

Khosta-2: Wat is dit nieuwe coronavirus dat resistent zal zijn tegen vaccins?

In Rusland is een nieuw coronavirus ontdekt, vergelijkbaar met het Covid-19-virus. Khosta-2 is gedetecteerd in vleermuizen en kan mensen infecteren en is resistent tegen bestaande vaccins.

Khosta 2, Nieuw COVID-19 ? Dit virus, dat werd vastgesteld op vleermuizen in Rusland, maakt deel uit van dezelfde familie als SARS-CoV-2, het coronavirus in Covid-oorsprong.

In een studie gepubliceerd in het tijdschriftPLoS-pathogenenOp 22 september legden Amerikaanse onderzoekers uit dat het om een ​​’Sarkozy-virus’ gaat, een specifiek virus dat meerdere coronavirussen combineert.

De studie merkt op dat Khosta-2 en het SARS-2-virus “verontrustende kenmerken” gemeen hebben.

Nog zorgwekkender is dat dit nieuwe virus de immuunbescherming omzeilt die wordt geboden door vaccins tegen Covid-19. Via de tests controleerden de onderzoekers of het anti-Covid-serum resistent was tegen Khosta-2, en de uitslag was negatief.

Voor professor Michael Letko, hoofdauteur van het universitaire onderzoek: “Het heeft te maken met het bestaan ​​van virussen die in de natuur circuleren en die zich kunnen binden aan menselijke receptoren en niet kunnen worden geneutraliseerd door de huidige vaccinreacties”, waarschuwde hij – in aantekeningen die hij verzamelde tijd.

Mogelijke menselijke besmetting?

“We ontdekten dat het Khosta-virus-2-eiwit cellen kan infecteren zoals menselijke pathogenen, met behulp van dezelfde toegangsmechanismen”, zeggen de wetenschappers die het onderzoek hebben uitgevoerd.

Zelfs als besmetting mogelijk zou zijn, laten de eerste elementen van het onderzoek zien dat dit virus geen ernstige vormen bij mensen infecteert.

Gevaar bij een hausse

Net als de delta- en ommicronvarianten van Covid-19, zou Khosta-2 gevaarlijker kunnen zijn als het gemuteerd is.

“De zorg is dat SARS-CoV-2 zich zou kunnen verspreiden naar dieren die besmet zijn met Khosta-2, recombineren en vervolgens menselijke cellen infecteren. Het zou resistent kunnen zijn tegen vaccinimmuniteit en meer virulente middelen hebben”, zegt Michael Lecto.

Voor de hoogleraar is het onmogelijk om de waarschijnlijkheid van dit “donkere scenario” in te schatten.

READ  Langdurige versnelling van cognitieve stoornissen?