Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kerststaking bij de SNCF: “Ik wacht op een terugbetaling van 164 euro” … Compensatie is 200% te laat, ontevredenheid bij klanten groeit

Kerststaking bij de SNCF: “Ik wacht op een terugbetaling van 164 euro” … Compensatie is 200% te laat, ontevredenheid bij klanten groeit

eenvoudig
SNCF beloofde 200% compensatie aan klanten die getroffen waren door de consolestaking tijdens de eindejaarsvakantie. Deze terugbetalingen komen langzaam aan. SNCF laat zien dat het geduld van de klanten opraakt.

Marius had zijn tickets gereserveerd om Kerstmis met zijn familie in Parijs door te brengen. 164€ voor een retourtje Toulouse/Parijs met haar 3-jarige dochter. Pech de rondreis ging ook niet door. Hij moest heen en terug rijden.

Tot op heden moet zijn ticket nog worden terugbetaald en heeft hij de geadverteerde 200% compensatie niet ontvangen. “Ik probeer mijn dossier op de SNCF-website te zien, maar het crasht of ik krijg te horen dat de behandeling nog aan de gang is. Telefonisch kan ik geen hulpverlener krijgen”, mopperde de 46-jarige man uit Toulouse.

De deadline “kan iets langer zijn”, legt de SNCF uit

Aanbeveling van Midi-verzendingSNCF begrijpt dat “de betalingstermijn iets langer kan zijn” en verklaart deze vertraging door “handmatige verwerking van een groot deel van de dossiers”. “Ze hebben hard gewerkt om de contributie en schadevergoeding zo snel mogelijk te laten betalen”, zegt de spoorwegmaatschappij.

Het is onmogelijk om te weten hoeveel klanten om betaling hebben verzocht en hoeveel dossiers er al zijn verwerkt. SNCF garandeert dat haar klanten zich geen zorgen hoeven te maken en dat alle dossiers worden verantwoord. Alle dossiers zouden eind februari moeten zijn verwerkt, schat de National Federation of Transport Users Associations (FNAUT).

De sociale beweging had de feesten van 200.000 Franse mannen en vrouwen verstoord.

READ  De Zwitserse Nationale Bank lijdt een enorm verlies

De waardebon is een jaar geldig

Passagiers van wie de trein is geannuleerd vanwege de staking van de treindienstleiders van de SNCF hebben tot eind mei 2023 de tijd om hun verzoek om terugbetaling in te dienen bij Vul een online formulier in op de SNCF-website. Zij krijgen een digitale voucher die het volgende jaar gebruikt kan worden.