Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Katten geven om wat hun baasje hen vertelt

Katten geven om wat hun baasje hen vertelt

Als ze de stem van hun baasje horen, zijn katten veel mondiger dan wanneer ze met een ander mens zijn. Krediet: Maliflower73 – stock.adobe.com

Ontkenning – Hoewel ze er niets mee te maken lijken te hebben, zijn ze gevoelig voor de menselijke stem en begrijpen ze dat ze zijn met wie we praten.

Liggend op de bank, volkomen emotieloos, nauwelijks knuffelend om zijn oren te bewegen als je tegen hem praat, klinkt je kat niet zo… maar hij luistert wel naar je. Hij let zelfs op wat je hem vertelt. Maar als iemand anders hem in precies dezelfde bewoordingen aansprak, zou hij niet luisteren. Dit is het resultaat van een onderzoek van Charlotte de Mozon, gedragswetenschapper in het Laboratorium voor Cognitieve Gedrags- en Ontwikkelingswetenschappen (Universiteit van Nanterre) en Gepubliceerd in het tijdschrift Nature Group, huisdier bewustzijn.

Eerder uitgevoerde studieHet stelde ons in staat om te benadrukken dat katteneigenaren de manier waarop ze spraken veranderden als ze hun dieren aanspraken »Verklaart de wereld. Vaak, meer dan woorden, kenmerkt taal die bedoeld is voor katten, de verandering van toon met een hogere toonhoogte en een specifieke melodie, een beetje zoals wanneer we met baby’s praten.

Katten lijken, net als honden, een speciale band te hebben met mensen die dagelijks voor ze zorgen.

Charlotte de Mozon, ethicus bij het Laboratorium voor Cognitieve Gedrags- en Ontwikkelingswetenschappen (Universiteit van Nanterre)

“Dus vroegen we ons af of katten bijzonder gevoelig zijn voor deze taal…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om het te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Monkeypox: een epidemie die 600 mensen het leven kost in de Democratische Republiek Congo en aanleiding geeft tot bezorgdheid bij de Wereldgezondheidsorganisatie, die bang is voor de wereldwijde verspreiding ervan