Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kanker, diabetes en de ziekte van Alzheimer… 25 verenigingen vrezen de “ontmanteling” van de gezondheidszorg

Op maandag 4 maart uitten 25 verenigingen van mensen met chronische ziekten hun zorgen over de bescherming van het huidige systeem voor het beheersen van langdurige aandoeningen (ALD).
Na de regeringsverklaringen uitten zij hun bezorgdheid over het gevaar van ‘ontmanteling’ die, zoals zij zeiden, gericht was op ‘het zoeken naar geld in de zakken van patiënten’.

Zij verwerpen de besparingen die zijn gerealiseerd “In de zakken van patiënten”. Vijfentwintig verenigingen van mensen met chronische ziekten maken zich maandag 4 maart zorgen over de risico's “demontage” Beheer van langdurige aandoeningen (ALD). Een angst die is ontstaan ​​sinds minister van Volksgezondheid Frédéric Valeteau zei dat hij dit wilde “Nadenken over relevantie” Voor het huidige ALD-ondersteuningssysteem, dat vertegenwoordigt ‘Twee derde van de compensatie’ ziektekostenverzekering.

“Het is geen kwestie van het realiseren van in de tijd beperkte kostenbesparingen. (…) Aan de andere kant is het een kwestie van het beoordelen van de geschiktheid” en “de structuur van een systeem dat zeer verouderd is als we de medische vooruitgang kennen. ” Hij wees in de presentatie, zondag 3 maart, op de behandeling van ziekten “Politieke vragen” Op Frankrijk Inter, frankrijkinfo en de wereldherinnerend aan de ALD-lijst die “Dateert uit de jaren 80”.

ALD-patiënten, d.w.z. mensen met chronische ziekten die zijn geregistreerd op een speciale lijst (kanker, diabetes, hartfalen, de ziekte van Alzheimer, enz.), profiteren van 100% zorg door de sociale zekerheid voor hun zorg in verband met deze ziekte, binnen de grenzen van de plafonds mits.

“Wij weigeren volkswraak genoemd te worden.”

“ALD is een van de belangrijkste mechanismen van ons solidaire gezondheidszorgsysteem, waardoor alle mensen die een bijzonder lange en dure behandeling nodig hebben, zorg kunnen krijgen.”In een open brief noemen ze 25 patiëntenverenigingen, waaronder RoseUp (kanker), Renaloo (nierziekte) of de Franse Vereniging van Hemofiliepatiënten. “We kunnen de dreiging van de ontmanteling van dit gebouw niet aanzien zonder actie te ondernemen.”

“Wij weigeren de volkswraak verantwoordelijk te houden voor het onvermogen van het gezondheidszorgsysteem, dus bieden wij onze excuses aan voor het toenemende aantal.”Ze schreven naar de minister van Volksgezondheid. “Het is niet in de zakken van patiënten (…) dat we dit geld zoeken.”

  • Lees ook

    Een behandelend arts voor iedere patiënt met chronische ziekten: zorgverzekering

Maatregelen om het resterende door patiënten verschuldigde bedrag te verhogen “vermenigvuldigen”zoals het verdubbelen van medische kortingen, bekritiseren zij dit en betreuren dat “Omgevingstoespraak” van “Suggereert dat sommige patiënten het systeem misbruiken met de hulp van zelfgenoegzame artsen.”.

Echter, de gemiddelde resterende vergoedingen in ALD “Bijna tweemaal zo hoog als de rest van de bevolking“Een must voor mensen met chronische ziekten”, benadrukken ze “Ze stoppen of verminderen vaak hun professionele activiteit.”net als sommige zorgverleners, waardoor sommige gezinnen in een staat van instabiliteit terechtkomen.

READ  Reuzenplaneten zijn beter bestand tegen kosmische straling dan eerder werd gedacht

Redactie van TF1info